Hirdetés, Urunk mennybemenetele

Hirdetések

URUNK MENNYBEMENETELE

Május 16.

 

  1. Májusban minden este a szentmise után litániát imádkozunk.
  2. Szentlélek váró imádságra hívjuk a kedves testvéreket jövő szombaton, május 22-én az esti szentmisét követően. A virrasztás kb. 22 óráig fog tartani. Az imádságot a Ferences Szegénygondozó nővérek vezetik.
  3. Az idén is lesz pünkösdi férfizarándoklat május 22-én és 23-án, amelyre szeretettel hívunk mindenkit. Indulás szombaton 6 órakor a templomból. A zarándokszállás az előző évekhez hasonlóan a rendelkezésünkre áll, illetve lehet sátorozni is. A zarándokszállást csak azok vehetik igénybe, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. A részvételi díj (közös költség) 1.000 Ft, a szentkúti szállás 2.000 Ft/fő ágynemű és lepedő nélkül, a sátorhely ára pedig 1.500 Ft/sátor. Aki ott éjszakázik, hozzon magával hálózsákot! Mégis lesz meleg vacsora, melynek ára 600 Ft. A közös költség a vacsora árát nem tartalmazza! Akik a zarándoklaton szeretnének részt venni, azok iratkozzanak fel a sekrestyében! Jelentkezési határidő május 16.
  1. Elsőáldozás lesz templomunkban június 20-án, vasárnap a 10 órás szentmisében. Imádkozzunk az elsőáldozókért és családjaikért!

 

  1. Plébániai imaszándék: a szentkúti zarándokokért.

 

  1. A hét ünnepei:
  • Május 17. (hétfő) – Baylon Szt. Paszkál szerzetes – ferences emléknap
  • Május 18. (kedd) – Cantalicei Szt. Félix szerzetes – ferences emléknap
  • Május 20. (csütörtök) – Sienai Szt. Bernardin áldozópap – ferences ünnep