Hirdetés, Évközi 22. vasárnap

  1. Egész napos szentségimádást tartunk templomunkban szeptember 2-án, csütörtökön a reggeli szentmise végétől az esti szentmise kezdetéig. Használjuk ki ezt a lehetőséget az elcsendesedésre, Krisztussal való együttlétre. Kérjük a testvéreket, hogy iratkozzanak fel a kitett lapra, hogy biztosítva legyen az Eucharisztia őrzése.
  2. A temetőkápolna búcsúját szeptember 4-én, szombaton este 18 órakor tartjuk a kápolna előtt a megszokott módon.
  3. A katolikus iskola Veni Sancte szentmiséket szeptember 1-én, szerdán délelőtt tartjuk. 8.30-kor a gimnázium tanulóinak, 10.00-kor az alsósoknak és 11.20-kor pedig a felsősöknek. Sok szeretettel várjuk a tanulókat és tanáraikat.
  4. Örömmel értesítjük a Kedves Testvéreket, hogy a NEK záró, pápai szentmiséjére meghirdetett autóbuszos zarándoklatra a plébániánkról 68 fő jelentkezett. Az indulásról, és a zarándoklatot érintő egyéb információkról a plébánia honlapján, és a hirdetőtáblára kihelyezett plakáton lehet majd tájékozódni. Ezeket az információkat jövő héten, a vasárnapi szentmisék után is hirdetjük. Lehetőség van továbbá a Nemzetközi Eukarisztikus Kongresszus egy másik, nagyon szép programján, a szeptember 9-én, csütörtökön a Szent István Bazilikában tartandó esti  közös szentségimádáson való részvételre is. Erre az eseményre délután 4 órai indulással szervez buszt a plébánia, melyre jövő hét vasárnapig lehet jelentkezni az irodán. Részvételi díj 1000 Ft.
  5. Plébániai imaszándék: Rákóczi Ferenc Általános iskola és Gimnázium pedagógusaiért és dolgozóiért.

 

  1. A hét ünnepei:
  • Szeptember 3. (péntek) – Nagy Szent Gergely pápa és egyháztanító – emléknap