NEK, pápai szentmise tájékoztató

Tájékoztató

Nemzetközi Eukarisztikus Kongresszus pápai, záró szentmise – szeptember 12.vasárnap

 

A szentmise de.1/2 12-kor kezdődik a Hősök terén, és a szervezők ajánlják, hogy már 2 órával a kezdés előtt a résztvevők foglalják el a helyeiket.

A Szentatya ½ 11-től a helyszínen körbejárva üdvözli a híveket.

Ezt megelőzően, 9 órától tanúságtételeket, és különböző zenei előadásokat lehet hallgatni- részletes program a NEK honlapján olvasható.

A plébániáról két busszal megyünk a szentmisére, és a fentieket figyelembe véve :

– Gyülekező: vasárnap reggel  ¼ 7 és ½ 7 között a Lipthay iskola kollégiuma előtt

– Indulás:    ½ 7-kor!!

Az autóbuszokkal a szervezők által kijelölt parkolóba érkezünk, innen együtt megyünk a Hősök terére. A  tájékoztattak arról, hogy  – szükség szerint, ill. a távolság függvényében – elektromos kisbuszok szállítják a helyszínre a zarándokokat – ezt időben megtudjuk.

A csoportot tagjait egyben regisztráltuk, ez azt jelenti, hogy meghatározott szektorban biztosítanak számunkra helyet, az erről szóló igazolást, ill. a jegyeket a hét folyamán megkapjuk,  – ez a vezetőnél lesz !!

Mivel több órát  töltünk ezen a helyen , a szervezők ajánlják, hogy kis össszecsukhatós széket, innivalót, ennivalót mindenki hozzon magával. Esetleg, ha valakinek gyógyszerre van szüksége szintén legyen nála. A szektorokban mosdók  lesznek.

Ajánlatos még esőkabátot, esernyőt hozni, és  az időjárásnak megfelelő, réteges ruházatot, ill. kényelmes lábbelit viselni.

A szentmisén való részvételhez nem szükséges védettségi igazolvány, de akinek van, természetesen hozza magával. Szintén ajánlott szájmaszkot és kézfertőtlenítőt hozni.

A szentmise után szintén közösen megyünk vissza a parkolóban lévő  buszhoz, és indulunk haza. Tervezett érkezés du 17 óra felé, de természetesen ez módosulhat.

Az eseményre közösen megyünk, együtt leszünk, és nagyon figyelünk egymásra, de ha mégis valaki – bármilyen okból – elmaradna  ezen a telefonszámon hívhat: 06-20-459-8502

Mindenkinek szép készületet kívánunk!