Hirdetések, Évközi 25. vasárnap

Hirdetések

Évközi 25. vasárnap

Szeptember 24.

1. Szeretettel várunk minden ministrálásra vágyó fiút vagy énekelni szerető lányt a ministráns– ill. kóruspróbákra, hogy közösen tegyük szebbé a templomi, liturgikus ünnepléseinket. A fiúkat már elsős, a lányokat pedig másodikos koruktól várjuk. Tapasztalataink szerint a gyerekek is lelkesebben vesznek részt közös Szentmiséinket, ha konkrét feladatban részesülnek. Jelentkezni Jób testvérnél és Varga Ivettnél lehet.

2. A Bárkányi Katolikus Iskola és a plébánia közös zarándoklatot szervez szeptember 30-án, szombaton a Budakeszi határában található Makkosmáriára. A kegyhellyel való megismerkedés, a
Szentmise és a lelki feltöltődés után egy rövid és nem megerőltető gyaloglással a budai hegyvidék igen szép részén, a Normafánál és a János hegyi kilátónál lehet további élményeket gyűjteni. A
zarándoklatunkat a pasaréti plébánián zárjuk. A zarándoklat utazását az „Élő Kövek” alapítvány támogatja, így a részvétel ingyenes. Gyülekezés ½ 7-től, indulás ¾ 7-kor, a templom elől. Várható érkezés: este ¼ 8 és ½ 8 között. Jelentkezni a sekrestyében lehet szeptember 25-ig.

3. Októberben elkezdődnek a plébániai hittanórák. Ebben az évben 26 hittancsoport, ill. különböző szolgálatokat felajánló közösség indul majd. Emellett jelen vagyunk az óvodában, és a Katolikus Iskolában is. A jövő hét folyamán kifüggesztjük a csoportok listáját, hogy aki valamelyikhez csatlakozni kívánna, fel tudja venni velük a kapcsolatot.

4. A tematikus szentségimádások következő alkalma szeptember 28-án, csütörtökön lesz, melynek keretében a frissen megtértekért imádkozunk.

5. A tavalyi évhez hasonlóan szeretettel várunk Benneteket Szent Mihály arkangyal főünnepének estéjén, szeptember 29-én, pénteken, hogy az esti Szentmisét követően a novícius kertben álló Szent Mihály szobrunknál, néhány perces szertartás keretében közösen kérjük a Mennyei Seregek Vezérét városunk, országunk és az egész világ oltalmazására. Ezen a napon a Szent Mihály imát is a szobornál imádkozzuk el.

6. Szeptember 30-án, szombat este gitáros Szentmise lesz templomunkban.

7. Októberben minden este a Szentmise előtt rózsafüzért imádkozunk 17:25-től. Kérünk Benneteket, hogy ennek vezetésére iratkozzatok fel a kihelyezett táblázatba!

8. Ezzel együtt hirdetjük, hogy aki az év többi hónapjaiban is szervezettebb formában akarná imádkozni a rózsafüzért, jelentkezzen Józsa Katinál.

9. Jövő hét vasárnap, október 1-én Benczúrfalván is lesz Mise, 11 órától.

10. Október 3-án, kedden emlékezünk Szent Ferenc atyánk boldog halálára. Az ünnepi zsolozsma 17:30-kor kezdődik, ezt követi a Szentmise 18 órakor, melynek végén a Tranzitus szertartását imádkozzuk. Szeretettel hívunk mindenkit a közös ünneplésre, és a Szentmisét követő agapéra a kolostor folyosóján. Ezen a napon a rózsafüzér imádsága kivételesen 17 órakor kezdődik a templomban.

11. Egész napos szentségimádást tartunk október 5-én, csütörtökön a reggeli Szentmise végétől az esti Szentmise kezdetéig. Használjuk ki ezt a lehetőséget az elcsendesedésre, Krisztussal való együttlétre. Kérjük a Testvéreket, hogy iratkozzatok fel a kitett lapra, hogy általatok a közösség egésze ott lehessen az Úr Jézus mellett. ½ 5-½ 6-ig a Szent Rita litániacsoport vezet imaórát a templomban az Úr Jézus előtt.

12. A plébániai nyári gyalogos zarándoklatok zárásakor levontuk következtetéseinket: a műfaj nagyon jó, minden erőnkkel azon leszünk, hogy folytassuk ezt a csodálatos ima-formát. Idén a legnagyobb meglepetést a női gyalogos zarándoklat Számukra – a robbanásszerűen megemelkedett létszám miatt is – új bömbik beszerzése szükséges. Aki tud segíteni az anyagi hátterének megteremtésében, kérjük, tegye meg az újságos pultnál lévő perselyben.

13. Bíztatunk benneteket, hogy egyházi hozzájárulásaitokat mihamarabb rendezzétek. Erre minden Szentmise előtt és után lehetőség van a sekrestyében, irodaidőben az irodában, valamint a Takarékbankban.

14. Szerda esténként ifjúsági Szentmise van templomunkban.

15. Plébániai imaszándékunk: gimnazistáinkért.

16. A hét ünnepei:

  • Szeptember 27. (szerda) – Páli Szent Vince áldozópap – emléknap
  • Szeptember 29. (péntek) – Szent Mihály, az egyházmegye védőszentje, Szent Gábor és Szent Rafael főangyalok – főünnep
  • Szeptember 30. (szombat) – Szent Jeromos áldozópap és egyháztanító – emléknap