Hirdetések, Évközi 26. vasárnap

Hirdetések

Évközi 26. vasárnap

2023. október 1.

1. Örömmel tudatjuk, hogy a plébánia honlapja végre működik! Ezen minden fontosabb információ megtalálható közös életünkkel kapcsolatban.

2. Szeretettel várunk minden ministrálásra vágyó fiút vagy énekelni szerető lányt a ministráns– ill. kóruspróbákra, hogy közösen tegyük szebbé a templomi, liturgikus ünnepléseinket. A fiúkat már elsős, a lányokat pedig másodikos koruktól várjuk. Tapasztalataink szerint a gyerekek is lelkesebben vesznek részt közös Szentmiséinken, ha konkrét feladatban részesülhetnek. Jelentkezni Jób testvérnél és Varga Ivettnél lehet.

3. Október 3-án, kedden emlékezünk Szent Ferenc atyánk boldog halálára. Az ünnepi zsolozsma 17:30-kor kezdődik, ezt követi a Szentmise 18 órakor, melynek végén a Tranzitus szertartását imádkozzuk. Szeretettel hívunk mindenkit a közös ünneplésre, és a Szentmisét követő agapéra a kolostor folyosóján. Ezen a napon a rózsafüzér imádsága kivételesen 17 órakor kezdődik a templomban.

4. Októberben elkezdődnek a plébániai hittanórák. Ebben az évben 26 hittancsoport, ill. különböző szolgálatokat felajánló közösség indul. Emellett jelen vagyunk az óvodában, és a Katolikus Iskolában is. Kifüggesztettük a csoportok listáját, hogy aki valamelyikhez csatlakozni kívánna, fel tudja venni velük a kapcsolatot.

5. Októberben minden este a Szentmise előtt rózsafüzért imádkozunk 17:25-től. Kérünk Benneteket, hogy ennek vezetésére iratkozzatok fel a kihelyezett táblázatba!

6. Ezzel együtt hirdetjük, hogy aki az év többi hónapjában is szervezettebb formában akarná imádkozni a rózsafüzért, jelentkezzen Józsa Katinál.

7. Egész napos szentségimádást tartunk október 5-én, csütörtökön a reggeli Szentmise végétől az esti Szentmise kezdetéig. Használjuk ki ezt a lehetőséget az elcsendesedésre, Krisztussal való együttlétre. Kérjük a Testvéreket, hogy iratkozzatok fel a kitett lapra, hogy általatok a közösség egésze ott lehessen az Úr Jézus mellett. ½ 5-½ 6-ig a Szent Rita litániacsoport vezet imaórát a templomban az Úr Jézus előtt.

8. Zarándoklat indul a berceli Mária köszöntőre október 7-én, szombaton. Indulás a templomtól 13 órakor. Útiköltség 2.000.- Ft, amit az érkezéskor kell fizetni. A szervezők mindenkit szeretettel várnak. A zarándoklat célja: A Szűzanya tiszteletére rózsafűzért imádkozunk (Irgalmasság, Örvendetes) és Mária keresztútját a hívők hozzáállásával, amelyet a Mária Légió és a Szent Rita Litániacsoport vezet „Mária tisztelete napján”. Jelentkezni Lászlók Balázsnénál lehet (tel.: 06-70/321-94-56).

9. Október 8-án, vasárnap a rózsafüzér imádságot a Magyarok Nagyasszonya szobornál végezzük 17 órától.

10. Folytatódik még a gyűjtés a női gyalogos zarándoklat új bömbijeinek beszerzésére. Aki tud segíteni, kérjük, tegye meg az újságos pultnál lévő perselyben.

11. Bíztatunk benneteket, hogy egyházi hozzájárulásaitokat mihamarabb rendezzétek. Erre a szokásos módokon van lehetőség.

12. Plébániai imaszándékunk: a ferences család élő és elhunyt tagjaiért.

13. A hét ünnepei:

  • Október 2. (hétfő) – Szent Őrzőangyalok – emléknap
  •  Október 4. (szerda) – Szent Ferenc atyánk, a Három Rend alapítója – ferences főünnep

Október 7. (szombat) – A Boldogságos Szűz Mária, A Szentolvasó Királynője (Rózsafűzér Királynője) – emléknap