Hirdetések, Évközi 29. vasárnap (A missziók vasárnapja)

Hirdetések

Évközi 29. vasárnap

Október 22.

  1. A mai perselyadományokat a missziók javára továbbítjuk.
  2. Örömmel tudatjuk, hogy a plébánia honlapja végre működik! Ezen minden fontosabb információ megtalálható közös életünkkel kapcsolatban. Honlapunk címe: ferencesek.hu
  3. Hétfőn, október 23-án az iroda zárva tart.
  4. Októberben minden este a Szentmise előtt rózsafüzért imádkozunk 17:25-től. Még van hely feliratkozni a táblázatba ennek a vezetésére!
  5. Októberben elkezdődtek a plébániai hittanórák. Ebben az évben 26 hittancsoport, ill. különböző szolgálatokat felajánló közösség indul. Kifüggesztettük a csoportok listáját, hogy aki valamelyikhez csatlakozni kívánna, fel tudja venni velük a kapcsolatot. Ezen túl, vasárnapról vasárnapra más-más csoport kerül majd rövid bemutatásra, hogy tudjunk egymásról.
  6. A felnőtt katekumen csoport első találkozási alkalma október 31-én, kedden, 19 órakor lesz a hittanteremben.
  7. Felnőtt házaspárok számára kínál találkozási- és imalehetőséget a Szent Piroska hittancsoport, kéthetente keddenként 19 órától a hittanteremben.
  8. A tematikus szentségimádások következő alkalma október 26-án, csütörtökön lesz, amelynek keretében a szüleinkért imádkozunk.
  9. November 1., Mindenszentek napja parancsolt ünnep, tehát aznap szentmiselátogatási kötelezettségünk van. Templomunkban 7 és 18 órakor lesznek Szentmisék. Délután 3 órakor a temetőben a keresztnél rózsafüzért imádkozunk az itt vagy más helyen nyugvó elhunytjainkért, majd kérésre megáldjuk a sírköveket. (Pösténypusztán 14 órakor lesz közös imádság a temetőben.)
  10. Novemberben minden este halottainkért mutatjuk be a Szentmiséket. A középső perselyre kitett borítékokban található lapokra írjátok majd fel mindazok nevét, akikért a közös imádságot kéritek, majd a borítékba visszatéve, a Szentmisékre szánt adományaitokkal együtt dobjátok be a perselybe.
  11. Október 28. (szombat) és november 2. (csütörtök) között a templom kriptája a reggeli Szentmise végétől az esti Szentmise végéig nyitva lesz.
  12. Egész napos szentségimádást tartunk templomunkban november 2-án, csütörtökön, Halottak napján, a reggeli Szentmise végétől az esti Szentmise kezdetéig. Kérjük a Testvéreket, hogy iratkozzatok fel a kitett lapra, hogy mindig legyen valaki közülünk az Úr Jézus mellett. Jó lehetőség ez az elhunytjainkért való közbenjárásra is.
  13. Örülünk, hogy egyházi hozzájárulásaitokat elkezdtétek rendezni. Elmaradások azonban még bőven vannak, ezeket tisztelettel kérjük vagy a Szentmisék előtt, ill. után a sekrestyében, vagy irodaidőben az irodában pótolni. Lehetőség van rá a Takarékbankban is.
  14. Jó előre hirdetjük, hogy plébániánk Erzsébet-Katalin napi bált szervez november 25-én, szombaton a szécsényi Művelődési Központ épületében, hogy ismét jól érezhessük magunkat egymással. Szívesen fogadunk lelkes segítőket az esemény lebonyolításához! Jelentkezni Gajzinger Juditnál, Benjamin vagy Jób testvéreknél lehet.
  15. Az új misekönyv szövegében apró változásokat eszközöltek. Van egy változás a Mise elején lévő bűnbánati cselekmény szövegében is. Kérjük, hogy a továbbiakban erre is figyeljünk oda! A javított szöveget segítségképpen megtaláljátok a padokon.
  16. Plébániai imaszándékunk: a betegekért.
  17. A hét ünnepei:
  • Október 23. (hétfő) – Kapisztrán Szent János áldozópap – ferences ünnep
  • Október 25. (szerda) – Szent Mór püspök – emléknap 
  • Október 28. (szombat) – Szent Simon és Szent Júdás Tádé apostolok – ünnep