Hirdetések, Évközi 33. vasárnap

Hirdetések

Évközi 33. vasárnap

November 19.

 1. A mai perselyadományokat az országos Karitász javára továbbítjuk.
 2. A plébániai Karitász csoport november 19-től 29-ig tartós élelmiszert gyűjt a rászorulók számára a templomban a Szűzanya szobornál.
 3. Novemberben minden este halottainkért mutatjuk be a Szentmiséket. A középső perselyre kitett borítékokban található lapokra írjátok fel mindazok nevét, akikért a közös imádságot kéritek, majd a borítékba visszatéve, a Szentmisékre szánt adományaitokkal együtt dobjátok be a perselybe.
 4. A Nógrádi Fiatalokért Egyesület szervezésében „Akik bejárták Ázsiát” címmel interaktív élménybeszámoló lesz november 22-én este fél 6-tól a Művelődési házban.
 5. A tematikus szentségimádások következő alkalmát november 23-án, csütörtökön tartjuk, és a rászoruló testvéreinkért való imádságnak szenteljük.
 6. Plébániánk Erzsébet-Katalin napi bálját jövő héten, november 25-én, szombaton tartjuk a szécsényi Művelődési Központ épületében. Kezdés 18:30-kor. A bál bevételét a Karitász újjászervezésére fordítjuk, amely – mint tudjuk – a leginkább rászorulókat segíti. Tombolára felajánlott ajándéktárgyakat szívesen fogadunk a sekrestyében! A támogató- ill. belépőjegyek a szombat esti és a vasárnapi Misék után kaphatóak. Gyertek minél többen!
 7. Egy nagylelkű adományozónk jóvoltából külön Karitász-persely készült, mely az eddiginél láthatóbb helyre került. Az állandó persely mindig a közvetlen környezetünkben élő, leginkább rászoruló embertársaink megsegítését szolgálja majd, a Karitász közreműködésével.
 8. November 26-án, Krisztus Király vasárnapján, a 10-es Mise keretében kerül sor egy új ministránsunk és a kórustagok beöltöztetésé
 9. Ugyan ezen a napon, Krisztus Király vasárnapján, 17 órától gitárral vezetett szentségimádást tartunk templomunkban, mint ahogy azt az Eucharisztikus Világkongresszusra való készületként már megszoktuk. A szentségimádást gitáros Szentmise követi majd.
 10. Idén 800 éve, hogy Szent Ferenc kezdeményezésére megszületett és elterjedt a karácsonyi betlehem felállítása és a betlehemes játékok hagyománya. Mi is készülünk betlehemes játékkal, amire kérjük a gyerekeket, hogy a Misék végén iratkozzanak fel Violetta vagy Szilvi néninél a sekrestyében.
 11. Képviselőtestületi választást tartunk plébániánkon, a tervek szerint ez év decemberében. Ennek menete a hirdetőtáblán olvasható. A jelöltek neveinek leadási határideje: 2023. november 29. Kérjük, hogy mindenki adja le jelöltjeinek névsorát, mert ez nagyban segíti a további munkánkat!
 12. Családi adventi koszorúkészítést hirdetünk december 2. délutánra. Kiváló lehetőség nyílik arra, hogy – segítséggel – gyermekeinkkel együtt készítsük el azt a koszorút, amelyen aztán advent minden vasárnapján, családi körben is újabb gyertyát gyújthatunk.
 13. A 2024-es évre előjegyezhetők miseszándékok a sekrestyében!
 14. Megérkeztek a jövő évi Ferences zsebnaptárak. Mindenki vihet belőle.
 15. Megrendeltük a katolikus kiadványokat (Katolikus Kalendárium, Forgatós falinaptár, Katolikus gyereknaptár, Egylapos falinaptár és egyéb kiadványok), melyek várhatóan a jövő héttől megvásárolhatók lesznek.
 16. Továbbra is tisztelettel várjuk az egyházi hozzájárulás rendezését azoktól, akiknek ez esetleg elmaradt volna! Érdemes még a karácsonyi hajsza előtt megtenni, hogy el ne felejtsük. Lehetőség van rá a Szentmisék előtt, ill. után a sekrestyében, vagy irodaidőben az irodában, ill. a Takarékbankban is. (Akinek egyszerűbb utalni, az megtalálja a bankszámlaszámot a hirdetőtáblán: 75700403-10410163)
 17. Plébániai imaszándékunk: az országos és a plébániai Karitász munkatársaiért.
 18. A hét ünnepei:
 • November 21. (kedd) – A Boldogságos Szűz Mária bemutatása a templomban – emléknap
 • November 22. (szerda) – Szent Cecília szűz és vértanú – emléknap
 • November 24. (péntek) – Dung-Lac Szent András áldozópap és társai, vietnámi vértanúk – emléknap