Hirdetések, Advent 2. vasárnapja

Hirdetések

Advent 2. vasárnapja

December 10.

  1. Az adventi időszakban hétköznaponként a reggeli rorate Szentmisék 6 órakor kezdődnek.
  2. Egész advent folyamán minden Szentmise előtt van gyóntatás. Kérünk Benneteket, hogy időben gondoljatok a Karácsony előtti Szentgyónásotok elvégzésére, és ne hagyjátok azt az utolsó pillanatokra. Idén rövid az advent!
  3. Köszönet a plébániánk adventi lelkinapja szervezőinek!
  4. Advent 2. és 3. vasárnapján a Karitász célzott gyűjtést rendez egyik 7. osztályos testvérünk, Szita Jázmin egészségügyi támogatására. Aki teheti, társuljon a kezdeményezéshez! Adományainkat a Karitász perselybe helyezhetjük.
  5. A tematikus szentségimádások következő alkalma december 7-én, csütörtökön lesz. Egyéni imaszándékaink mellett a tiszta és hiteles Krisztus-várásért imádkozunk a magunk és szeretteink számára.
  6. Jelentkezőket kérünk a vasárnapi 10-es Mise utáni teafőzésre és osztás Keveseknek ez nagy teher volna, több személy azonban vígan megoldja!
  7. A legelső betlehem felállításának nyolcszázadik évfordulója alkalmából teljes búcsúban (a bűneinkért járó ideig-tartó szenvedések eltörlésében) részesülhetünk minden ferences templomban, ha 2023. december 8-tól, Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatásának ünnepétől Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéig (2024. február 2.) a szokott feltételek mellett az ott felállított jászol előtt imádkozunk.
  8. Kihelyeztük az Adventi naptárt, amely advent minden egyes napjára nyújt lelki-szellemi és gyakorlati segítséget, hogy aktívabban tudjunk készülni Urunk megszületésének ünnepére.
  9. Szeretettel ajánljuk figyelmetekbe a jövő évi Ferences zsebnaptárt, ami ingyenesen elvihető. A benne található csekken a rendtartomány fenntartásában lévő szociális intézményeket, elsősorban a gyöngyösi Autista Segítő Központot támogathatjuk.
  10. Továbbra is várjuk az egyházi hozzájárulás rendezését azoktól, akiknek ez még elmaradt! Érdemes a karácsonyi hajsza előtt a szokott módok valamelyikén rendezni ezt, hogy el ne felejtsük. (Bankszámlaszám: 75700403-10410163)
  11. Kérjük azokat, akik a jövő évre is szeretnék előfizetni az Adoremust, Új Embert, Keresztény életet, hogy iratkozzanak fel a sekrestyében.
  12. Akik a következő évben szeretnének templomunkban házasságot kötni, kérjük, jelezzék ezt a szándékukat Jób testvérnél.
  13. Plébániai imaszándékunk: a szegényekért és rászorulókért.
  14. A hét ünnepei:
  • December 13. (szerda) – Szent Lúcia szűz és vértanú – emléknap
  • December 14. (csütörtök) – Keresztes Szent János áldozópap – emléknap