Hirdetések, Advent 3. vasárnapja

Hirdetések

Advent 3. vasárnapja

December 17.

  1. Az adventi időszakban hétköznaponként a reggeli rorate Szentmisék 6 órakor kezdődnek.
  2. Egész advent folyamán minden Szentmise előtt van gyóntatás. Kérünk Benneteket, hogy időben gondoljatok a Karácsony előtti Szentgyónásotok elvégzésére, és ne hagyjátok azt az utolsó pillanatokra. Hétfőtől szombatig már 17:15-től lehetőségünk van ezek elvégzésére.
  3. Mint 800 évvel ezelőtt Szent Ferenc, mi is élő betlehemet állítunk templomunk elé, élő Szent Józseffel, Szűz Máriával, Kis Jézussal és élő állatokkal, december 23-án, szombaton, 16-17 óráig, hogy tulajdon testi szemeinkkel szemlélhessük a Mindenség Királya gyermeki korlátoltságának kényelmetlenségeit, ahogyan jászolba helyeztetett és az ökör és a szamár előtt feküdt a szénán, mert irántunk való szeretetből közénk akart születni. A kis első osztályosaink betlehemezésének is itt lehetünk majd részesei 16 órától. Utána állat simogatás, teázás is lesz. Innen vonulunk át közösen a városi adventi koszorú negyedik gyertyájának meggyújtására, 17 órára. Aki teheti, tartson velünk!
  4. Ebben az évben Advent 4. vasárnapja december 24-re esik. Délelőtt vasárnapi miserend lesz templomainkban, délután 16 órakor kezdődik a pásztorjáték, 18 órakor nem lesz Szentmise! Éjszaka fél 12-kor az olvasmányos imaórát imádkozzuk a templomban, a Karácsonyi Ünnepet meghirdető Szentmise éjfélkor kezdődik. December 25-én és 26-án ünnepi miserendet tartunk. (Ez tehát a gyakorlatban azt jelenti, hogy jövő vasárnap mindenkinek délelőtt kell Szentmisére jönni, míg másnap, Karácsony napján a megszokott vasárnapi miserend szerint.) 25-én Pösténypusztán, Benczúrfalván pedig 26-án lesz Szentmise. Előre felhívjuk a figyelmet, hogy az éjféli Misén, valamint Karácsony napján, december 25-én, a környező falvakban történő kisegítések miatt nem lesz gyóntatás templomunkban!
  5. A tematikus szentségimádások következő alkalma december 21-én lesz. Egyéni imaszándékaink mellett most különös szeretettel imádkozunk a nehéz helyzetben lévő családokért és magányos embertársainkért.
  6. A betlehemi láng december 23-án, szombaton 10:15-kor érkezik Szécsénybe. Idén a kolostor folyosóján lévő nagy feszületnél fogadjuk. Mindenkit szeretettel várunk!
  7. A templom kriptája december 25-én, 26-án és 27-én a reggeli Szentmisétől az esti Szentmiséig nyitva lesz.
  8. Szent Család ünnepén, december 31-én a Szentmisék végén megáldjuk a családokat.
  9. December 22-től január 8-ig a plébániai iroda ügyeleti rendszerben működik, a szokott nyitvatartási időkben.
  10. A mai nap még tart a gyűjtés az egyik 7. osztályos testvérünk, Szita Jázmin egészségügyi támogatására. Aki teheti, társuljon a kezdeményezéshez! Adományainkat a Karitász perselyben helyezhetjük el.
  11. Jelentkezőket kérünk a vasárnapi 10-es Mise utáni teafőzésre és osztás Keveseknek ez nagy teher, több személy azonban vígan megoldja!
  12. Az egyházközségi képviselőtestületi választást idén már nem tudjuk megtartani. Januárra tolódik.
  13. A teljes búcsú (a bűneinkért járó ideig-tartó szenvedések eltörlése) Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéig (2024. február 2.) lehetséges a szokott feltételek mellett, a jászol előtt imádkozva.
  14. Továbbra is kérjük az egyházi hozzájárulásnak a szokott módok valamelyikén történő rendezését azoktól, akiknek ez még elmaradt! (Bankszámlaszám: 75700403-10410163)
  15. Akik a jövő évre is szeretnék előfizetni az Adoremust, Új Embert, Keresztény életet, még ma feliratkozhatnak a sekrestyében.
  16. Akik a következő évben szeretnének templomunkban házasságot kötni, kérjük, jelezzék ezt a szándékukat Jób testvérnél.
  17. Plébániai imaszándékunk: a társadalom perifériájára szorultakért.