Hirdetések, Évközi 3. vasárnap

Hirdetések

Évközi 3. vasárnap (Isten Igéjének vasárnapja)

Január 21.

  1. A hétköznap reggeli Szentmisék a Rendház Téli kápolnájában vannak. Megközelíthető a Rendház bejáratától.
  2. Plébániai Családos Farsangi Bált szervezünk január 27-én a Katolikus Iskola aulájában. Minden korosztályt szeretettel várunk, hogy ismét átélhessük a családi és közösségi összetartozás fontosságát. Kezdési időpont: 15 óra (gyülekező 14.30-tól), részletek a faliújságon. A 2.000.- Ft-os felnőtt és 500.- Ft-os gyerek belépő jegyek mellett támogató jegyek is kaphatók. A támogatásra nagy szükségünk van az esemény lebonyolításához. A jegyeket a hétvégi Szentmisék végén a templom előtt árusítjuk, valamint aznap este a helyszínen is. Az est főszervezője: Gajzinger Judit. Tombolatárgyak felajánlását is kérjük, melyeket a sekrestyében gyűjtünk.
  3. A házszentelések január 6-tól kezdődtek. Kérünk Benneteket, hogy személyesen egyeztessetek időpontot valamelyik Testvérrel, vagy iratkozzatok fel a sekrestyében, amennyiben szeretnétek kérni lakhelyetek megáldását.
  4. A tematikus szentségimádások következő alkalma január 25-én lesz, melynek keretében a megtérés kegyelméért könyörgünk magunk és szeretteink számára.
  5. Sajnálattal vesszük tudomásul, hogy a vasárnapi 10-es Mise utáni teaosztást, amely a rövid beszélgetéseket és találkozásokat segítette volna elő a Mise után, segítők hiányában nem tudjuk tovább megoldani.
  6. Akik a következő évben szeretnének templomunkban házasságot kötni, kérjük, jelezzék ezt a szándékukat a plébániai irodán.
  7. A jegyesoktatás február 17-én, szombaton kezdődik 19 órakor. Várjuk mindazokat, akik ebben az évben szeretnének házasságot kötni. A részletes program a faliújságon lesz olvasható.
  8. Egész napos szentségimádást tartunk templomunkban február 1-én, csütörtökön, a reggeli Szentmise végétől az esti Szentmise kezdetéig. Kérjük a Testvéreket, hogy iratkozzatok fel a kitett lapra, hogy mindig legyen valaki közülünk az Úr Jézus mellett. ½ 5- ½ 6-ig ismét a Szent Rita litániacsoport vezet imaórát a templomban.
  9. Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe lesz február 2-án. Az esti ünnepi Szentmise a gyertyaszenteléssel kezdődik a folyosói nagy keresztnél. Ez egyben a Megszentelt Élet napja is, imádkozzunk minden szerzetesért és új hivatásokért is.
  10. A Betegek Világnapjához kapcsolódóan február 11-én, vasárnap a 10 órás Szentmisében szolgáltatjuk ki ünne­pé­lyes keretek között a Betegek kenetét. A szentséget minden kora vagy egészségi állapota miatt rászoruló hívő felveheti, aki fel­készült rá (gyónás, áldozás). Buzdítunk Benneteket, hogy minél többen éljetek ennek a szentségnek a kegyelmével is, amely épp betegségeinkben és megtörtségünkben erősít meg minket. Kérjük, iratkozzatok fel a szentség felvételére a sek­restyében!
  11. Az Új Ember és az Adoremus megrendelt számai a templomfolyosón kihelyezett tartóról vihetők el. Kérjük, hogy azok vigyenek belőle, akik erre az évre feliratkoztak! Az előfizetés befizetését a sekrestyében rendezhetjük negyed-, fél vagy egy évre előre.
  12. Plébániai imaszándékunk: a keresztények egységéért.
  13. A hét ünnepei:
  • Január 22. (hétfő) – Boldog Batthyány-Strattmann László hitvalló – ferences emléknap
  • Január 24. (szerda) – Szalézi Szent Ferenc püspök és egyháztanító – emléknap
  • Január 25. (csütörtök) – Szent Pál apostol megtérése – ünnep
  • Január 26. (péntek) – Szent Timóteus és Szent Titusz püspökök – emléknap