Hirdetések, Szent Család vasárnapja

Hirdetések

Szent Család vasárnapja

December 31.

  1. Ma Szent Család ünnepe van. A Szentmisék végén külön áldást adunk minden családnak. Az év végi hálaadó Szentmisét is ezen a napon (december 31.) tartjuk, 18 órakor.
  2. Újév napja, Szűz Mária Istenanyaságának főünnepe parancsolt ünnep. Templomunkban ünnepi miserendet tartunk (7, 10 és 18 óra). Pösténypusztán is lesz Szentmise.
  3. Egész napos szentségimádást tartunk templomunkban január 4-én, csütörtökön a reggeli Szentmise végétől az esti Szentmise kezdetéig. Kérjük a Testvéreket, hogy iratkozzatok fel a kitett lapra, hogy mindig legyen valaki közülünk az Úr Jézus mellett. ½ 5- ½ 6-ig ismét a Szent Rita litániacsoport vezet imaórát a templomban.
  4. Január 6-án, szombaton Vízkereszt ünnepe lesz, amely parancsolt ünnep! 7-kor és 18 órakor lesz Szentmise templomunkban.
  5. A házszentelések január 6-tól kezdődnek. Kérünk Benneteket, hogy személyesen egyeztessetek időpontot valamelyik Testvérrel, vagy iratkozzatok fel a sekrestyében, amennyiben szeretnétek kérni lakhelyetek megáldását.
  6. A héten a plébániai iroda még ügyeleti rendszerben működik, a szokott nyitvatartási időkben.
  7. Jelentkezőket kérünk a vasárnapi 10-es Mise utáni teafőzésre és osztás Keveseknek ez nagy teher, több személy azonban vígan megoldja!
  8. január 8-tól a hétköznap reggeli Szentmisék a Rendház Téli kápolnájában lesznek. Megközelíthető a Rendház bejáratától.
  9. A teljes búcsú elnyerésének lehetőségéről a faliújságokról tájékozódhatunk.
  10. Akik a következő évben szeretnének templomunkban házasságot kötni, kérjük, jelezzék ezt a szándékukat a plébániai irodán.
  11. Plébániai imaszándékunk: a kiengesztelődésért és a megbékélésért saját életünkben és a világban.
  12. A hét ünnepei:
  • Január 1. (hétfő) – Szűz Mária, Isten Anyja (Újév) – parancsolt főünnep
  • Január 2. (kedd) – Nagy Szent Vazul és Nazianzi Szent Gergely püspökök és egyháztanítók – emléknap
  • Január 3. (szerda) – Jézus Szentséges Neve – ferences emléknap
  • Január 6. (szombat) – Urunk megjelenése, Vízkereszt – parancsolt főünnep
  1. Az egész ferences közösség nevében minden Kedves Testvérünknek áldott, békés, boldog újesztendőt kívánunk!