Hirdetések, Nagyböjt 1. vasárnapja

Nagyböjt 1. vasárnapja

Február 18.

 1. Hamvazószerdával elkezdődött a nagyböjti időszak. Készületünket segítheti a nagyböjti lelki naptár, ami a középső padsor mögött található.
 2. Nagyböjt péntekjein 17.20-tól keresztutat imádkozunk a templomban.
 3. A tematikus szentségimádások következő alkalmán, február 22-én a házasulandókért imádkozunk.
 4. Szeretettel buzdítjuk a Kedves Testvéreket, hogy ne szokjatok le a miseszándékok íratásáról elhunyt vagy élő szeretteitekért. Hitünk szerint ez a legtöbb, amit értük tehetünk.
 5. Akik a következő évben szeretnének templomunkban házasságot kötni, kérjük, jelezzék ezt a szándékukat a plébániai irodán.
 6. A héten már valóban kifüggesztjük majd az egyházközségi képviselőtestületi jelölések eredményeit, a választás időpontjával együtt.
 7. A következő jubileumi szentévhez közeledve, mely 2025-ben lesz, Ferenc pápa a 2024-es évre meghirdette az imádság évét. Ennek keretében a szerzetesi iroda a békéért és kiengesztelődésért való közös imára hív a budapesti Szent István Bazilikába február 24-én 16 órától. Szentmisét Mohos Gábor püspök atya celebrál 18 órától. Részletek a plakátokon olvashatók.
 8. A jövő vasárnapi (február 25.) perselyadományt a ferences rend által fenntartott oktatási-nevelési intézmények számára gyűjtjük. A rendtartomány jelenleg 5 közoktatási, valamint 2 felsőoktatási intézmény fenntartója. Diákjaink száma eléri az 1800 főt, a világi munkatársak száma pedig közel 300, közülük sokan saját plébániáinkhoz tartoznak.
  Rendtartományunk az elmúlt évekhez hasonlóan sokat tesz az oktatási infrastruktúra megújításáért, pedagógusainknak továbbképzést szervezünk, hangsúlyt helyezünk a tehetséggondozás és a felzárkóztatás területére, segítjük fogyatékkal élő diákjaink fejlődését. Sajnos közös tapasztalatunk, hogy az infláció és a magasabb közüzemi díjak nehezítik a kitűzött célok elérését. Intézményeink lehetőségeihez képest sokat tesznek azért, hogy a költségvetési hiányok a lehető legalacsonyabbak legyenek.
  Iskoláinkra úgy tekintünk, mint az emberség, a keresztény hit, valamint a ferences lelkiség továbbadásának és megőrzésének helyére, nem utolsó sorban mint új hivatások bölcsőjére. Ezért is hálásan köszönjük minden kedves Testvérünk imádságát, erkölcsi és anyagi támogatását.
 1. A Szentmise végén, a bűnbánat jeleként hamvazkodásban részesülhetnek mindazok, akiknek erre hamvazószerdán nem volt lehetőségük.
 2. Plébániai imaszándékunk: a békéért és a kiengesztelődésért.
 3. A hét ünnepei:
 • Február 22. (csütörtök) – Szent Péter apostol székfoglalása – ünnep
 • Február 24. (szombat) – Szent Mátyás apostol – ünnep