Hirdetések, Nagyböjt 3. vasárnapja

Hirdetések

Nagyböjt 3. vasárnapja

Március 3.

  1. Múlt vasárnap a ferences rend által fenntartott oktatási-nevelési intézmények számára gyűjtöttünk, melynek összege 244.300 Ft volt. (Szécsényben 236.250 Ft, Pösténypusztán 8.050 Ft gyűlt össze. Ezen a napon Benczúrfalván nem volt Szentmise.) Köszönjük nagylelkű adományaitokat!
  2. A Magyar Katolikus Püspöki Kar buzdításához csatlakozva az idén is szervezünk tartósélelmiszer gyűjtést a rászorulók javára. Adományainkat jövő vasárnapig (márc. 10-ig) helyezhetjük el a Szűz Anya szobránál. A Katolikus Karitász ezen kívül egy adományvonalat is működtet. A 1356-os telefonszám hívásával 500 Ft-tal támogathatjuk ezt az alapot. Mindenki segítségét előre is köszönjük.
  3. Egész napos szentségimádást tartunk templomunkban március 7-én, csütörtökön a reggeli Szentmise végétől az esti Szentmise kezdetéig. Kérjük a Testvéreket, hogy iratkozzatok fel a kitett lapra, hogy mindig legyen valaki közülünk az Úr Jézussal. ½ 5-½ 6-ig a Szent Rita litániacsoport vezet imaórát a templomban.
  4. Nagyböjt péntekjein 17.20-tól keresztutat imádkozunk a templomban.
  5. A Passió-próbák első alkalma jövő szombaton, március 9-én lesz az esti Szentmise után. Szeretettel várunk minden korábbi és új tagot az együtt éneklésre!
  6. Kifüggesztettük az egyházközségi képviselőtestületi jelölések eredményeit. A választást jövő vasárnap, 2024. március 10-én tartjuk (és előtte szombat este). A Szentmisék végén, a templom bejáratánál minden 18. életévét betöltött hívő lepecsételt szavazólapot kérhet, amellyel aztán szavazhat az általa megfelelőnek ítélt személyekre az egyházközségi képviselőtestületi szolgálat betöltésére. Póttagokkal együtt (akiket szintén választani kell), egy szavazó 22 főre adhatja le szavazatát. Kérem, hogy Isten színe előtt hozzunk döntéseket!
  7. Nagyböjti triduumot (lelki feltöltődési lehetőséget és Húsvétra való készületet) hirdetünk március 15., 16. és 17-re, az esti Szentmisék keretében. Az elmélkedéseket Paszkál testvér tartja.
  8. Szeretettel kérjük továbbá segítségeteket templomunk Húsvét előtti nagytakarításá Igencsak ráfér! A nagytakarítás március 16-án, szombaton, 9 órától lesz. Jó, ha sokan vagyunk, mert annál szebbek leszünk!
  9. Kérjük a Kedves Testvéreket, hogy ne szokjatok le a miseszándékok íratásáról elhunyt vagy élő szeretteitekért. Ez a legtöbb, amit értük tehetünk.
  10. Plébániai imaszándékunk: plébániánk szegényeiért, s hogy észre vegyük a nekik nyújtandó segítség lehetőségeit.