Hirdetések, Nagyböjt 5. vasárnapja

Hirdetések

Nagyböjt 5. vasárnapja (Fekete-Vasárnap)

Március 17.

  1. Hálásan köszönjük mindazok áldozatos munkáját, akik a templomunk húsvéti nagytakarításában részt vettek! Hála Istennek jó sokan gyűltünk össze, jó volt közétek tartozni!
  2. A mai perselyadományokat a Szentföld javára továbbítjuk.
  3. A múlt héten megtartottuk az egyházközségi képviselőtestületi választás A szavazatokat összeszámoltuk, és az eredményt elküldtük a Püspök Atyának. A Testület az ő megbízásából jön létre, így az eredményeket is e megbízás létrejötte után hozzuk nyilvánosságra.
  4. Köszönjük a tartósélelmiszer gyűjtést is, amely a rászoruló testvéreink javára történt. Ismét jó pár családot tudunk majd segíteni!
  5. Minden Szentmiséhez kapcsolódóan van gyóntatás. Kérünk Benneteket, hogy időben gondoljatok a Húsvét előtti Szentgyónásotok elvégzésére, és ne hagyjátok azt az utolsó pillanatokra!
  6. A tematikus szentségimádások következő alkalma március 21-én, csütörtökön lesz. Különösen azokért imádkozunk, akik valamely bűnüktől vagy szenvedélyüktől nem tudnak szabadulni.
  7. Március 22-én, pénteken kerül megrendezésre a hagyományos szabadtéri városi keresztút. A közös imádság a korábbiaktól eltérően 30-kor kezdődik a Bástyánál.
  8. A következő vasárnap Virágvasárnap. A 10 órai Szentmise a templom homlokzatának felújítása miatt kivételesen a király-szobroknál kezdődik (a Betánia és a Rendház között) a barkaszenteléssel. Ezzel kezdetét veszi a Nagyhét, egyházi évünk központi időszaka. Biztatjuk a Testvéreket, hogy minél nagyobb létszámban vegyünk részt a nagyheti napok liturgiájában.
  9. Gyűjtést kezdtünk templomunk húsvéti virágdíszítésének a fedezésére. Kérjük, hogy aki teheti, járuljon hozzá a Szent Sír és a Templom széppé varázslásához. Adományainkat a második padtömb mögé kihelyezett perselyben gyűjtjük. Isten fizessen minden kis és nagyobb adományt!
  10. Húsvétvasárnap Benczúrfalván is lesz Szentmise.
  11. Plébániai imaszándékunk: őszinte bűnbánatért személyes és közösségi életünkben egyaránt, ami mutatkozzék meg húsvét előtti szentgyónásaink mélységében és alaposságában is.
  12. A hét ünnepei:
  • Március 19. (kedd) – Szent József, a Boldogságos Szűz Mária Jegyese – főünnep