Hirdetések, Húsvét 3. vasárnapja

Hirdetések

Húsvét 3. vasárnapja

Április 14.

  1. A Ferences Szegénygondozó Nővérekkel együtt kilenceddel készülünk a Betánia Otthon kápolnájának búcsújá Kilenc héten át minden kedden Szentmisével kérjük Szent Antal közbenjáró segítségét. Ő ma is hathatós közbenjáró az Úrnál, bizalommal hozhatjuk eléje egyéni kéréseinket is. A kilenced első alkalma: 2024. április 16., kedd 16 óra, a Betánia kápolnájában. A Nővérek mindenkit szeretettel várnak.
  2. Ferences lelki estet és előadást hirdetünk április 17-re, szerdára az esti Szentmise után a templomban, kb. 18:30-19:30-ig. A cél: Szent Ferenc atyánk mindenen felül emelkedni bíró derűjének megismerése.
  3. A tematikus szentségimádások következő alkalma április 18-án, csütörtökön lesz. A közös imádság keretében kérjük a Jóistent, hogy szeretteink, gyermekeink, unokáink, dédunokáink megkapják a hit ajándékát.
  4. Következő vasárnap a ferences növendékképzés támogatására gyűjtünk
    a Szentmiséken. Provinciánkban jelenleg 5 növendék, egy novícius és két jelölt készül különféle szolgálatokra. A papi szolgálatra készület mellett vannak, akik az oktatási-nevelési feladatok ellátására vagy más képzésben vesznek részt. Nevelésük és képzésük közös érdekünk, hisz ők lesznek azok, akik később templomainkban, iskoláinkban és más intézményeinkben szolgálni fogják a híveket, diákokat, rászorulókat. Köszönjük a Testvérek nagylelkű adományait, amellyel támogatják növendékeink képzését, valamint a hivatásokért mondott fohászokat.
  5. A Magyar Katolikus Püspöki Kar az idén is biztat bennünket az adónk 1+1 %-ról való rendelkezés „Felhívjuk a hívek figyelmét, hogy a 2018-ban beadott nyilatkozatot a NAV újabb rendelkezésig vagy a nyilatkozat visszavonásáig a következő években is figyelembe veszi. Kérjük, abban az esetben is tegye meg felajánlását a Magyar Katolikus Egyháznak, ha személyi jövedelemadója bizonyos kedvezmények miatt nulla Forint (pl. családi adókedvezmény), mert az állam ezt is figyelembe veszi. Mindez egyházunk jelentős bevételi forrása, ami nem kerül külön pénzbe a híveknek.”
  6. Aki adója másik 1%-át szívesen adná a Ferences Alapítvány tevékenységének finanszírozására (idősek, autizmussal élők, lelki segítségre szorulók, nehéz sorsú gyerekek segítése, stb.), talál ehhez szórólapokat az újságos pulton!
  7. Sajnálattal hirdetjük, hogy a római nemzeti zarándoklathoz idén csatlakozni már nem fogunk tudni, de 2025-ben, amikor a Szentév miatt a négy Nagy Bazilika Szent Kapui is nyitva lesznek, mindenképp megyünk! Az assisii szállással már fel is vettük a kapcsolatot, úgyhogy ez ennyire komoly!

Plébániai imaszándékunk: a frissen megkereszteltekért.