Hirdetések, Húsvét 4. vasárnapja

Hirdetések

Húsvét 4. vasárnapja, Hivatások vasárnapja

Április 21.

  1. (A mai perselyadományokat a ferences növendékképzés támogatására gyűjtjük.)
  2. Az Énekelj az Úrnak nevű kis közösség Öröm útját szervez a benczúri kálvárián most vasárnap (április 21.) 16 órától. A találkozás a szécsényi ferences templom előtt lesz fél 4-kor.
  3. A Szegénygondozó Nővérek kápolnájának búcsújára, Szent Antal ünnepére kilenceddel készülünk keddenként 16 órától a Betánia Idősek Otthonában. A Nővérek mindenkit szeretettel várnak.
  4. Eperjes Károly Kossuth- és Jászai Mari díjas színművész Magyar Passió filmje kerül vetítésre a Forgách-Lipthay Kastélyban április 24-én, szerdán 18 órától. Az est során magával a film alkotójával is találkozhatunk. A szervezők mindenkit szeretettel várnak.
  5. A tematikus szentségimádások következő alkalma április 25-én, csütörtökön lesz. A közös imádság keretében kérjük a Jóistent, hogy meghallhassuk az Ő hívó hangját.
  6. Májusban az esti Szentmisékhez kapcsolódóan litániát imádkozunk a Szűz Anya tiszteletére.
  7. Egész napos szentségimádást tartunk templomunkban május 2-án, csütörtökön a reggeli Szentmise végétől az esti Szentmise kezdetéig. Kérünk Benneteket, hogy iratkozzatok fel a kitett lapra, hogy a Jézus melletti időzés folytonossága biztosítva legyen. ½ 5-½ 6-ig ismét a Szent Rita litániacsoport vezet imaórát a templomban.
  8. Idén az elsőáldozás május 5-én, 10 órakor lesz. Kérünk Benneteket, hogy aki csak teheti, hordozza imáiban elsőáldozóinkat, de a várhatóan nagy tömegre való tekintettel ezen a napon más Szentmisén vegyen részt!
  9. A Magyar Katolikus Püspöki Kar az idén is biztat bennünket az adónk 1+1 %-ról való rendelkezés Részletek a faliújságon. („Felhívjuk a hívek figyelmét, hogy a 2018-ban beadott nyilatkozatot a NAV újabb rendelkezésig vagy a nyilatkozat visszavonásáig a következő években is figyelembe veszi. Kérjük, abban az esetben is tegye meg felajánlását a Magyar Katolikus Egyháznak, ha személyi jövedelemadója bizonyos kedvezmények miatt nulla Forint (pl. családi adókedvezmény), mert az állam ezt is figyelembe veszi. Mindez egyházunk jelentős bevételi forrása, ami nem kerül külön pénzbe a híveknek.”)
  10. Aki adója másik 1%-át szívesen adná a Ferences Alapítvány tevékenységének finanszírozására (idősek, autizmussal élők, lelki segítségre szorulók, nehéz sorsú gyerekek segítése, stb.), talál ehhez szórólapokat az újságos pulton!
  11. Plébániai imaszándékunk: papi és szerzetesi hivatásokért.
  12. A hét ünnepei:
  • Április 23. (kedd) – Szent Adalbert (Béla) püspök és vértanú – emléknap
  • Április 24. (szerda) – Sigmaringeni Szent Fidél áldozópap és vértanú – ferences emléknap
  • Április 25. (csütörtök) – Szent Márk evangélista – ünnep