Hirdetések, Húsvét 5. vasárnapja

Hirdetések

Húsvét 5. vasárnapja

Április 28.

  1. Múlt vasárnap a ferences növendékképzés támogatására gyűjtöttünk, melynek összege 186.710.- Ft volt. (Szécsényben 181.770.- Ft, Pösténypusztán 4.940.- Ft gyűlt össze. Ezen a napon Benczúrfalván nem volt Szentmise.) Szívből köszönjük adományaitokat!
  2. Májusban az esti Szentmisékhez kapcsolódóan litániát imádkozunk a Szűz Anya tiszteletére.
  3. A Szegénygondozó Nővérek kápolnájának búcsújára, Szent Antal ünnepére kilenceddel készülünk keddenként 16 órától a Betánia Idősek Otthonában. A Nővérek mindenkit szeretettel várnak.
  4. Egész napos szentségimádást tartunk templomunkban május 2-án, csütörtökön a reggeli Szentmise végétől az esti Szentmise kezdetéig. Kérünk Benneteket, hogy iratkozzatok fel a kitett lapra, hogy a Jézus melletti időzés folytonossága biztosítva legyen. ½ 5-½ 6-ig ismét a Szent Rita litániacsoport vezet imaórát a templomban.
  5. Idén az elsőáldozás május 5-én, 10 órakor lesz. Kérünk Benneteket, hogy aki csak teheti, hordozza imáiban elsőáldozóinkat, de a várhatóan nagy tömegre való tekintettel ezen a napon más Szentmisén vegyen részt!
  6. Aki adója 1%-át szívesen adná a Ferences Alapítvány tevékenységének finanszírozására (idősek, autizmussal élők, lelki segítségre szorulók, nehéz sorsú gyerekek segítése, stb.), talál ehhez szórólapokat az újságos pulton!
  7. Új lendületet vesz a szécsényi Betegek megsegítéséért Alapítvány Adónk szabad 1%-t ide is felajánlhatjuk!
  8. A tavalyi remek tapasztalatokra építve, cirka egy hónap múlva, május 25-én, szombaton délután, a plébánia Vidám Családi Napot szervez a kolostor kertjében. Kérjük, írjátok be az időpontot a naptárjaitokba!
  9. Paszkál és Efrém testvéreink papszentelése június 15-én, szombaton lesz Szentkúton, 11 órakor. Loránd testvér gyalogos zarándoklatot is szervez rá fiúk és férfiak számára, mely hajnali 3 órakor indul a szécsényi templomból (alsó korhatár 12 év). Emellett természetesen buszt is indítunk majd (visszafelé a gyalogosok is beférnek)! Nem mindenki lehet pap, de egy-egy ilyen szentelésen mindenki részesülhet kicsit a papság szentségének csodájában. Érdemes tehát elzarándokolni e szent és nemes eseményre!
  10. Paszkál testvér szécsényi újmiséje másnap, június 16-án, vasárnap lesz 10 órakor. Mivel a régiek bölcsessége szerint egy újmiséért még egy csizmatalpat is érdemes elkoptatni, hisz különös kegyelmek forrása fakadhat belőle számunkra, erre is érdemes eljönni! (És mivel helyben van, még a „csizmáink” is megússzák!J)
  11. Szintén a tavalyi nagysikerű és bőséges elmélyülést elősegítő alkalom után ismét lelkigyakorlat lesz szentségi házasságban élő párok számára július 29-augusztus 1-ig a szécsényi Ferences Kolostorban. Érdemes időben elkezdeni, sőt be sem fejezni a házasságunk ápolását! Részletek a faliújságon!
  12. Plébániai imaszándékunk: érettségiző diákjainkért.
  13. A hét ünnepei:
  • Április 29. (hétfő) – Sienai Szent Katalin szűz és egyháztanító, Európa társvédőszentje – ünnep
  • Május 1. (szerda) – Munkás Szent József – választható emléknap
  • Május 2. (csütörtök) – Szent Atanáz püspök és egyháztanító – emléknap
  • Május 3. (péntek) – Szent Fülöp és Szent Jakab apostolok – ünnep