Hirdetések, Húsvét 6. vasárnapja

Hirdetések

Húsvét 6. vasárnapja

Május 5.

  1. (Csak szombat este hirdetendő!) Az elsőáldozás holnap, 10 órakor lesz. Kérünk Benneteket, hogy aki csak teheti, hordozza imáiban elsőáldozóinkat, de a várhatóan nagy tömegre való tekintettel ezen a napon más Szentmisén vegyen részt!
  2. Májusban az esti Szentmisékhez kapcsolódóan litániát imádkozunk a Szűz Anya tiszteletére.
  3. A Szegénygondozó Nővérek kápolnájának búcsújára, Szent Antal ünnepére kilenceddel készülünk keddenként a Betánia Idősek Otthonában.
  4. A ferences lelki estek és előadások második alkalma május 15-én, szerdán lesz az esti Szentmise és litánia után a templomban, kb. 18:45-19:45-ig.
  5. Természetesen az idén is lesz Pünkösdi férfi gyalogos zarándoklat május 18-án és 19-én, amelyre szeretettel hívunk mindenkit. Indulás szombaton 6 órakor a templomból.
  6. Május 18-án, az esti Szentmisét és litániát követően Szentlélek-váró imaestet tartunk templomunkban. Mindenkit szeretettel várunk!
  7. A tavalyi remek tapasztalatokra építve május 25-én, szombaton délután, a Plébánia Vidám Családi Délutánt szervez a kolostor kertjében 14 órától. Kérjük, írjátok be az időpontot a naptárjaitokba!
  8. Paszkál és Efrém testvéreink papszentelése június 15-én, szombaton lesz Szentkúton, 11 órakor. Loránd testvér gyalogos zarándoklatot is szervez rá, mely hajnali 3 órakor indul a szécsényi templomból. Mivel nagy az érdeklődés, lányok és asszonyok is társulhatnak, de kérjük, hogy csak az csatlakozzon, aki bírja az erőltetett menetet (kísérőautó sem lesz). Alsó korhatár 12 év. Emellett természetesen buszt is indítunk majd (visszafelé a gyalogosok is beférnek)! Nem mindenki lehet pap, de egy-egy ilyen szentelésen mindenki részesülhet kicsit a papság szentségének csodájában. Érdemes tehát elzarándokolni e szent és nemes eseményre! Annak megkönnyítése érdekében, hogy tudjuk, hány buszt béreljünk, kérjük, ki-ki iratkozzon fel a sekrestyében a gyalogos, ill. a buszos zarándoklistára.
  9. Paszkál testvér szécsényi újmiséje másnap, június 16-án, vasárnap lesz 10 órakor. Mivel a régiek bölcsessége szerint egy újmiséért még egy csizmatalpat is érdemes elkoptatni, hisz különös kegyelmek forrása fakadhat belőle számunkra, erre is érdemes eljönni! (És mivel helyben van, még a „csizmáink” is megússzák!J)
  10. Szintén a tavalyi nagysikerű és bőséges elmélyülést elősegítő alkalom után ismét lelkigyakorlat lesz szentségi házasságban élő párok számára július 29-augusztus 1-ig a szécsényi Ferences Kolostorban. Érdemes időben elkezdeni, sőt be sem fejezni a házasságunk ápolását, amire ez remek alkalom! Részletek a faliújságon!
  11. Plébániai imaszándékunk: elsőáldozóinkért és családjaikért, valamint érettségiző fiataljainkért.