Hirdetések, Pünkösdvasárnap

Hirdetések

Pünkösdvasárnap

Május 19.

  1. Hálásan köszönjük a Karitász csoport tagjainak és segítőiknek, hogy Pünkösd ünnepére gyönyörű virágokkal ültették be a templom előtti tér kis kertjét. Ugyanekkora hála illeti a virágok adományozóját, valamint a rózsakert és a „Királyok udvarának” gondozóit is! Isten fizesse mindannyiuk jószívűségét!
  2.  Pünkösdi férfi gyalogos zarándoklat résztvevői (holnap) ma 11 órakor indulnak Mátraverebély-Szentkútról. Tehát várhatóan az esti Szentmise, ill. litánia végén érkeznek majd Szécsénybe. Kérünk Benneteket, hogy aki csak teheti, imádkozva várja a zarándokokat!
  3. Pünkösdhétfőn, május 20-án a Vidám Családi Napunkat megtartjuk (reméljük az időjárás is kegyes lesz hozzánk)! A programok között szerepel: ugrálóvár, számháború, apa-fia foci, sorverseny, arcfestés, lufihajtogatás, és még némi íjászat is. Az örömteli együttlét 14 órától lesz a kolostorkertben és a családos, gitáros szabadtéri Szentmiséig tart (focipálya). Elemózsiával, innivalóval mi is készülünk, de minden további finomságnak örülünk! Részletek a plakátokon! Mindenkit szeretettel várunk! Ezen a napon a plébániai iroda zárva lesz.
  4. Májusban az esti Szentmisékhez kapcsolódóan litániát imádkozunk a Szűz Anya tiszteletére.
  5. A Szegénygondozó Nővérek kápolnájának búcsújára, Szent Antal ünnepére kilenceddel készülünk keddenként a Betánia Idősek Otthonában.
  6. Paszkál és Efrém testvéreink papszentelése június 15-én, szombaton lesz Szentkúton, 11 órakor. Gyalogos zarándoklat is indul rá hajnali 3 órakor a szécsényi templomból. Kérjük, hogy az csatlakozzon, aki bírja az erőltetett menetet (kísérőautó nem lesz). Alsó korhatár 12 év. Emellett természetesen buszt is indítunk (visszafelé a gyalogosok is beférnek). A buszon van még néhány hely, de nem sok! Aki még nem iratkozott föl, mielőbb tegye meg a sekrestyében! A papszentelési Szentmisét követően szeretnénk megvendégelni Benneteket egy ebéddel, úgyhogy kérjük az is iratkozzon fel a sekrestyében, aki csak az ebédre társulna, de az utat máshogy oldja meg!
  7. Paszkál testvér szécsényi újmiséje másnap, június 16-án, vasárnap lesz 10 órakor.
  8. Plébániai imaszándékunk: a Szentlélek ajándékaiért.
  9. A hét ünnepei:
  • Május 20. (Pünkösdhétfő) – Boldogságos Szűz Mária, az Egyház anyja – emléknap
  • Május 23. (csütörtök) – A mi Urunk, Jézus Krisztus, az Örök Főpap – ünnep
  • Május 24. (péntek) – Szent Ferenc atyánk Assisi Bazilikájának felszentelése – ünnep
  • Május 25. (szombat) – Templomunk felszentelésének évfordulója – főünnep