Hirdetések, Szentháromság vasárnapja

Hirdetések

Szentháromság vasárnapja

Május 26.

  1. Hálásan köszönjük mindazok áldozatos munkáját és együtt gondolkodását, akik olyan csodaszéppé varázsolták a Vidám Családi Napunkat! Hála Mindannyiótoknak, akik részt vettetek rajta, akik engedtétek, hogy Veletek együtt jól érezhessük magunkat és így építettétek magatok és családjaitok számára Isten Országát már itt a földön! Köszönjük az „Élő Kövek Alapítvány” támogatását is a nap élménydússá tételében!
  2. Ugyan ekkora hála illeti a Pünkösdi férfi gyalogos zarándoklat szervezőit, résztvevőit, támogatóit!
  3. Jövő vasárnap Krisztus Szent Testének és Vérének ünnepe, Úrnapja A 10 órai Szentmise végén ünnepi körmenetet tartunk. Szeretettel kérjük, hogy a hét második felében hozzatok virágszirmokat, amiket az elsőáldozók fognak hinteni a körmeneten. Virágokat is szívesen fogadunk az úrnapi sátrak díszítéséhez! Előre is köszönjük! Ezen a Szentmisén kerül sor az újonnan megválasztott képviselőtestületi tagok ünnepélyes ígérettételére is, melyet a rájuk bízott szolgálat teljesítésére tesznek. Ezen a napon Benczúrfalván nem lesz Szentmise!
  4. Májusban az esti Szentmisékhez kapcsolódóan litániát imádkozunk a Szűz Anya tiszteletére.
  5. A Szegénygondozó Nővérek kápolnájának búcsújára, Szent Antal ünnepére kilenceddel készülünk keddenként a Betánia Idősek Otthonában.
  6. Egész napos szentségimádást tartunk templomunkban június 6-án, csütörtökön a reggeli Szentmise végétől az esti Szentmise kezdetéig. Kérünk Benneteket, hogy iratkozzatok fel a kitett lapra, hogy a Jézus melletti időzés folytonossága biztosítva legyen.
  7. Paszkál és Efrém testvéreink papszentelése június 15-én, szombaton lesz Szentkúton, 11 órakor. Gyalogos zarándoklat is indul rá hajnali 3 órakor a szécsényi templomból. Kérjük, hogy az csatlakozzon, aki bírja az erőltetett menetet. Emellett természetesen buszt is indítunk (visszafelé a gyalogosok is beférnek). A buszon van még néhány hely, de nem sok! Aki még nem iratkozott föl, mielőbb tegye meg a sekrestyében! A papszentelési Szentmisét követően ebéd is vár bennünket.
  8. Paszkál testvér szécsényi újmiséje másnap, június 16-án, vasárnap lesz 10 órakor.
  9. Plébániai imaszándékunk: közösségeinkért.
  10. A hét ünnepei:
  • Június 1. (szombat) – Szent Jusztínusz vértanú – emléknap