Hirdetések, Urunk mennybemenetele

Hirdetések

Urunk mennybemenetele (vasárnap)

Május 12.

 1. FIGYELEM! Szeretettel hívjuk fel a Testvérek figyelmét, hogy egyéb rendezvények miatt a Vidám Családi Napunk időpontja megváltozott! Az új dátum május 20., Pünkösdhétfő! A programok között szerepel: ugrálóvár, számháború, apa-fia foci, sorverseny, arcfestés, lufihajtogatás, és még némi íjászat is. Az örömteli együttlét 14 órától lesz a kolostorkertben és a családos, gitáros szabadtéri Szentmiséig tart (focipálya). Elemózsiával, innivalóval mi is készülünk, de minden további finomságnak örülünk! Részletek a plakátokon! Mindenkit szeretettel várunk!
 2. Májusban az esti Szentmisékhez kapcsolódóan litániát imádkozunk a Szűz Anya tiszteletére.
 3. A Szegénygondozó Nővérek kápolnájának búcsújára, Szent Antal ünnepére kilenceddel készülünk keddenként a Betánia Idősek Otthonában.
 4. A ferences lelki estek és előadások második alkalma május 15-én, szerdán lesz az esti Szentmise és litánia után a templomban, kb. 18:45-19:45-ig. Témánk: Hogyan lépett be Szent Ferenc az Isten szerelméért való lét örömébe?
 5. Az idén is lesz Pünkösdi férfi gyalogos zarándoklat jövő héten, szombaton és vasárnap, amelyre szeretettel hívunk mindenkit. Indulás szombaton 6 órakor a templomból. A Porciunkula Alapítvány jóvoltából idén a részvétel ingyenes. Szentkúton lesz szállásunk, valamint meleg vacsora is vár. A sátorhelyek árát is a Porciunkula Alapítvány állja. Aki ott éjszakázik, hozzon magával hálózsákot. Gyertek minél többen! Új bömbit is beszereztünk, amely elég drága jószág, félmillió Ft. Árát részint a Ti adományaitok, a Plébánia és legnagyobb részt a Porciunkula Alapítvány fedezte. Szívből köszönjük!
 6. Pünkösd előestéjén, május 18-án, az esti Szentmisét és litániát követően Szentlélek-váró imaest lesz templomunkban este 9 óráig. Mindenkit szeretettel várunk!
 7. Paszkál és Efrém testvéreink papszentelése június 15-én, szombaton lesz Szentkúton, 11 órakor. Gyalogos zarándoklatot is szervezünk rá, mely hajnali 3 órakor indul a szécsényi templomból. Kérjük, hogy az csatlakozzon, aki bírja az erőltetett menetet (kísérőautó nem lesz). Alsó korhatár 12 év. Emellett természetesen buszt is indítunk majd (visszafelé a gyalogosok is beférnek)! Nem mindenki lehet pap, de egy-egy ilyen szentelésen mindenki részesülhet kicsit a papság szentségének csodájában. Érdemes tehát elzarándokolni e szent és nemes eseményre! Annak megkönnyítése érdekében, hogy tudjuk, hány buszt béreljünk, kérjük, ki-ki iratkozzon fel a sekrestyében a gyalogos, ill. a buszos zarándoklistára. A papszentelési Szentmisét követően szeretnénk megvendégelni Benneteket egy ebéddel, úgyhogy kérjük az is iratkozzon fel a sekrestyében, aki csak az ebédre társulna, de az utat máshogy oldja meg!
 8. Paszkál testvér szécsényi újmiséje másnap, június 16-án, vasárnap lesz 10 órakor. Mivel a régiek bölcsessége szerint egy újmiséért még egy csizmatalpat is érdemes elkoptatni, hisz különös kegyelmek forrása fakadhat belőle számunkra, erre is érdemes eljönni!
 9. Szintén a tavalyi nagysikerű és bőséges elmélyülést elősegítő alkalom után ismét lelkigyakorlat lesz szentségi házasságban élő párok számára július 29-augusztus 1-ig a szécsényi Ferences Kolostorban. Érdemes időben elkezdeni, sőt be sem fejezni a házasságunk ápolását, amire ez remek alkalom! Részletek a faliújságon!
 10. Plébániai imaszándékunk: a szentkúti zarándokokért.
 11. A hét ünnepei:
 • Május 16. (csütörtök) – Cortonai Szent Margit bűnbánó – ferences emléknap
 • Május 17. (péntek) – Baylon Szent Paszkál szerzetes – ferences emléknap
 • Május 18. (szombat) – Cantalicei Szent Félix szerzetes – ferences emléknap