Hirdetések, Évközi 10. vasárnap

Hirdetések

Évközi 10. vasárnap

Június 9.

 1. A Ferences Szegénygondozó Nővérek sok szeretettel hívnak mindenkit a Ferences Betánia Otthon kápolnájának búcsújára és harangszentelésére, ami június 13-án, csütörtökön, Szent Antal ünnepén lesz. Az ünneplés 15 órától imádságos ráhangolódással veszi kezdetét. A Szentmise 30-kor kezdődik, melyet Bezzegh Kelemen ferences testvér, a szentkúti Kegyhelyünk házfőnöke mutat be. Ezt követően a nővérek kötetlen testvéri találkozásra, agapéra várnak mindenkit. Ezen a napon a templomi szentségimádás elmarad, de a Nővérek a kilenced záró alkalmát természetesen megtartják!
 2. Paszkál és Efrém testvéreink papszentelése június 15-én, szombaton lesz Szentkúton, 11 órakor. Gyalogos zarándoklat is indul rá hajnali 3 órakor a szécsényi templomból. Kérjük, hogy az csatlakozzon, aki bírja az erőltetett menetet. Alsó korhatár 12 év. Azoknak, akik busszal jönnek, az útiköltség az „Élő Kövek Alapítvány” jóvoltából mindössze 2.000.- Ft, melyet majd a buszon gyűjtünk össze. A busz reggel 8 órakor indul a Lipthay kollégium elől. A papszentelési Szentmisét követően a Porciunkula Alapítvány és a Plébánia vendégei leszünk egy ebédre. Erre a mai napon lehet még feliratkozni!
 3. Paszkál testvér szécsényi újmiséje másnap, június 16-án, vasárnap lesz 10 órakor. Mivel a régiek bölcsessége szerint egy újmiséért még egy csizmatalpat is érdemes elkoptatni, hisz különös kegyelmek forrása fakadhat belőle számunkra, erre is érdemes eljönni!
 4. Paszkál testvért ajándékkal is szeretnénk „meglepni” papszentelése alkalmából. Erre a gyűjtés a templom szokásos álló perselyében zajlik (rá van írva). Aki szeretne személyesen is hozzájárulni, használja ki a lehetőséget!
 5. Szeretettel hirdetjük, hogy június 23-án, vasárnap, a 10 órai Szentmise keretében tartjuk Plébániánk Te Deum Szentmiséjét, melyben hálát adunk az elmúlt év ajándékaiért és megpróbáltatásaiért, amelyek által talán növekedtünk.
 6. Táboraink és egyéb irányú elfoglaltságaink miatt az eddigi évekhez hasonlóan június 24-től hétköznaponként csak esti Szentmisét tartunk.
 7. A plébániai iroda a nyári időszakban (június 24-től) ügyeleti rendszerben működik.
 8. A Váci Egyházmegye lánytábort szervez 2024. július 17-21-ig. A korosztály: 15-23 évesek. Aki nőiségén keresztül szeretné jobban megismerni Istent, jelentkezzen! Részletek a faliújságon!
 9. Plébániai imaszándékunk: a választások békés kimeneteléért.
 10. A hét ünnepei:
 • Június 11. (kedd) – Szent Barnabás apostol – emléknap
 • Június 13. (csütörtök) – Páduai Szent Antal áldozópap és egyháztanító – ferences ünnep
 • Június 15. (szombat) – Árpád-házi Boldog Jolán szerzetesnő – ferences emléknap