Hirdetések, Úrnapja

Hirdetések

Krisztus Szent Teste és Vére, Úrnapja

Június 2.

  1. Hálásan köszönjük mindazok szolgálatát, akik virágszirmok gyűjtésével, a templom és az úrnapi sátrak díszítésével vagy más segítségükkel szebbé, méltóbbá tették a Plébánia közös ünneplését, a Szentmisét és a körmenetet az Úr Szent Testének és Vérének ünnepé Isten fizesse meg az Úrért és a Közösségért tett fáradozásaitokat!
  2. Egész napos szentségimádást tartunk templomunkban június 6-án, csütörtökön a reggeli Szentmise végétől az esti Szentmise kezdetéig. Kérünk Benneteket, hogy iratkozzatok fel a kitett lapra, hogy a Jézus melletti időzés folytonossága biztosítva legyen. ½ 5-½ 6-ig a Szent Rita litániacsoport vezet imaórát a templomban.
  3. A Ferences Szegénygondozó Nővérek sok szeretettel hívnak mindenkit a Ferences Betánia Otthon kápolnájának búcsújára és harangszentelésére, ami június 13-án, csütörtökön, Szent Antal ünnepén lesz. Az ünneplés 15 órától imádságos ráhangolódással veszi kezdetét. A Szentmise 30-kor kezdődik, melyet Bezzegh Kelemen ferences testvér, a szentkúti Kegyhelyünk házfőnöke mutat be. Ezt követően a nővérek kötetlen testvéri találkozásra, agapéra várnak mindenkit. Addig pedig a kilenced továbbra is folytatódik!
  4. Paszkál és Efrém testvéreink papszentelése június 15-én, szombaton lesz Szentkúton, 11 órakor. Gyalogos zarándoklat is indul rá hajnali 3 órakor a szécsényi templomból. Kérjük, hogy az csatlakozzon, aki bírja az erőltetett menetet (kísérőautó nem lesz). Alsó korhatár 12 év. Emellett természetesen buszt is indítunk, melyen már csak három szabad hely van! Feliratkozni a sekrestyében lehet! Az útiköltség az „Élő Kövek Alapítvány” jóvoltából mindössze 2.000.- Ft, melyet majd a buszon gyűjtünk össze. A papszentelési Szentmisét követően a Porciunkula Alapítvány és a Plébánia vendégei leszünk egy ebédre. Erre bátran fel lehet még iratkozni!
  5. Paszkál testvér szécsényi újmiséje másnap, június 16-án, vasárnap lesz 10 órakor.
  6. A Váci Egyházmegye lánytábort szervez 2024. július 17-21-ig. A korosztály: 15-23 évesek. Aki nőiségén keresztül szeretné jobban megismerni Istent, jelentkezzen! Részletek a faliújságon!
  7. Plébániai imaszándékunk: városunk és Európa békéjéért.
  8. A hét ünnepei:
  • Június 3. (hétfő) – Lwanga Szent Károly és vértanútársai – emléknap
  • Június 5. (szerda) – Szent Bonifác püspök és vértanú – emléknap
  • Június 7. (péntek) – Jézus Szent Szíve – főünnep
  • Június 8. (szombat) – A Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Szíve – emléknap