Hirdetések, Évközi XIX. vasárnap

Hirdetések

Évközi 19. vasárnap

Augusztus 11.

  1. Mária mennybevételének, Nagyboldogasszonynak ünnepe lesz augusztus 15-én, csütörtökön, amely parancsolt ünnep minden keresztény számára. (Ez szentmiselátogatási kötelezettséget jelent.) Szentmise 7 és 18 órakor lesz itt a templomban.
  2. A Nagyboldogasszony ünnepéhez kötődő Családos gyalogos zarándoklatot jövő hétvégén, augusztus 17-18-án rendezzük Mátraverebély-Szentkútra, melynek keretében családjaink békéjéért, jólétéért is imádkozunk szeretett Édesanyánknál, a Szentkúti Szűzanyánál. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit a közös zarándoklatra. Indulás szombaton 6 órakor a templomból. A Porciunkula Alapítvány jóvoltából a részvétel idén is ingyenes. Kapunk szállást, meleg vacsorát és meleg reggelit is (akinek valamilyen ételérzékenysége van, legyen szíves gondoskodni magáról). Az ott éjszakázók, a biztonság kedvéért hozzanak magukkal hálózsákot! Vasárnap este 7 óra körül várjuk a visszatérő zarándokokat a Szentháromság szobornál.
  3. Ugyan ezen estén, augusztus 18-án, vasárnap este érkeznek hozzánk az Esztergom – Mátraverebély-Szentkút ifjúsági gyalogos zarándoklat résztvevői, akiket idén is igyekszünk a megszokott gondossággal fogadni. Ehhez kérjük a Testvérek segítségét és adományait.
  4. Plébániai imaszándékunk: a szentkúti zarándokokért.
  5. A hét ünnepei:
  • Augusztus 13. (kedd) – Boldog XI. Ince pápa – emléknap
  • Augusztus 14. (hétfő) – Szent Maximilián Mária Kolbe áldozópap és vértanú – ferences emléknap; este Szűz Mária mennybevételének (Nagyboldogasszony ünnepének) vigíliája – parancsolt (fő)ünnep
  • Augusztus 15. (csütörtök) – Szűz Mária mennybevétele (Nagyboldogasszony) – parancsolt (fő)ünnep