Hirdetések, Évközi XXV. vasárnap

Hirdetések

Évközi 25. vasárnap

Szeptember 22.

  1. Továbbra is szeretettel várunk minden ministrálásra vágyó fiút vagy énekelni szerető lányt a ministráns– ill. kóruspróbákra, már 1. osztályos kortól, hogy közösen tegyük szebbé a templomi, liturgikus ünnepléseinket. Tapasztalataink szerint a gyermekek is lelkesebben vesznek részt közös Szentmiséinken, ha konkrét feladatban részesülhetnek. Jelentkezni Jób testvérnél és Stayerné Szabó Violettánál lehet.

  2. Idén is bizalommal kérjük segítségeteket: bizonyára észleltétek, hogy templomunk hangosítása jócskán megújításra szorul. A munkálatok már nagyban folynak, de az anyagiak rendkívül megterhelik a plébánia költségvetését. Aki teheti, kérjük, járuljon hozzá a kiadásokhoz a szokásos perselyünkben (rá van írva)! Nagylelkűségeteket előre is köszönjük! Itt köszönjük meg, hogy ugyan erre a célra közben „feltámadt” egy számunkra talán láthatatlan testvériség, akik Balázs atya homíliáit interneten keresztül követik. Balázs atya kérésére már most látszik, hogy ők is jelentősen hozzájárulnak a kiadásokhoz! Nekik is hálásan köszönjük a segítséget! A gyűjtés azonban még folyik, messze vagyunk még a céltól! Isten fizesse minden nagylelkű adományozónk jóságát!

  3. Kérjük, hogy mindazok a gimnazista fiatalok, akik 2025-ben szeretnének bérmálkozni, jelentkezzenek Jób testvérnél!

  4. Felkészülési lehetőséget hirdetünk mindazon felnőttek számára, akiknek valamelyik szentség felvétele bármilyen okból eddig elmaradt. Jelentkezni Benjamin testvérnél lehet!

  5. Szeptember 25-től október 2-ig templomunkba érkezik Martin Hudacek alkotása, „A meg nem született gyermek szobra”. A szobor a világ minden táján segít a nőknek és családjaiknak a múlt sebeinek feldolgozásában. E nemes alkalomból különböző imaalkalmakat szervezünk a templomban. Minden nap este fél 6-6-ig csendes imádságra van lehetőség, majd az esti Szentmiséket követően kb. 1-1 órás imaalkalmakat szervezünk. Aki teheti, jöjjön el! Begyógyult sebekkel jobban tudjuk szolgálni a ránk bízottakat! A szobor érkezésének napján, szeptember 25-én, szerdán, Budapestről érkezik egy vendégünk. Érdemes meghallgatni az ő tanítását, tanúságtételét!

  6. Októberben minden este a Szentmise előtt rózsafüzért imádkozunk 17:25-től. Kérünk Benneteket, hogy ennek vezetésére iratkozzatok fel a kihelyezett táblázatba!

  7. Egész napos szentségimádást tartunk október 3-án, csütörtökön a reggeli Szentmise végétől az esti Szentmise kezdetéig. Használjuk ki ezt a lehetőséget a Krisztussal való együttlétre. Kérjük a Testvéreket, hogy iratkozzatok fel a kitett lapra, hogy általatok a közösség egésze ott lehessen az Úr Jézus mellett. 4-5-ig a Szent Rita litániacsoport vezet imaórát a templomban, 5 órától rózsafűzér, ½ 6-tól pedig ünnepélyes vesperást imádkozunk a Ferences Család tagjaival.

  8. Ugyan ezen a napon, október 3-án, csütörtökön emlékezünk Szent Ferenc atyánk boldog halálára. Az ünnepi zsolozsma 17:30-kor kezdődik, ezt követi a Szentmise 18 órakor, melynek végén a Tranzitus szertartását imádkozzuk. Szeretettel hívunk mindenkit a közös ünneplésre, és a Szentmisét követő agapéra a kolostor folyosóján. Ezen a napon a rózsafüzér imádsága kivételesen 17 órától kezdődik.

  9. Plébániánk Karitász bálja október 19-én, szombaton lesz, a rászoruló szécsényi családok megsegítésére. Támogató-, ill. belépőjegyek már most, a Szentmise után megválthatók. De a naptárjainkba beírni mindenképp érdemes! Részletek a faliújságon.

  10. Biztatunk benneteket, hogy egyházi hozzájárulásaitokat mihamarabb rendezzétek. Erre minden Szentmise előtt és után lehetőség van a sekrestyében, irodaidőben az irodában, valamint a Takarékbankban.

  11. Plébániai imaszándékunk: általános iskolásainkért.

  12. A hét ünnepei:

  • Szeptember 23. (hétfő)Pietrelcinai Szent Pió áldozópap ferences emléknap

  • Szeptember 24. (kedd) Szent Gellért püspök és vértanú – ünnep

  • Szeptember 27. (péntek) – Páli Szent Vince áldozópap – emléknap