Hirdetések, Évközi XXIV. vasárnap

Hirdetések

Évközi 24. vasárnap

Szeptember 15.

  1. Szeretettel várunk minden ministrálásra vágyó fiút vagy énekelni szerető lányt a ministráns– ill. kóruspróbákra, már 1. osztályos kortól, hogy közösen tegyük szebbé a templomi, liturgikus ünnepléseinket. Tapasztalataink szerint a gyermekek is lelkesebben vesznek részt közös Szentmiséinken, ha konkrét feladatban részesülhetnek. Jelentkezni Jób testvérnél és Stayerné Szabó Violettánál lehet.
  2. Idén is bizalommal kérjük segítségeteket: bizonyára észleltétek, hogy templomunk hangosítása jócskán megújításra szorul. A munkálatok már nagyban folynak, de az anyagiak rendkívül megterhelik a plébánia költségvetését. Aki teheti, kérjük, járuljon hozzá a kiadásokhoz a szokásos perselyünkben (rá van írva)! Nagylelkűségeteket előre is köszönjük!
  3. Kérjük, hogy mindazok a gimnazista fiatalok, akik 2025-ben szeretnének bérmálkozni, jelentkezzenek Jób testvérnél!
  4. Felkészülési lehetőséget hirdetünk mindazon felnőttek számára, akiknek valamelyik szentség felvétele bármilyen okból eddig elmaradt. Jelentkezni Benjamin testvérnél lehet!
  5. A tematikus szentségimádások következő alkalma szeptember 19-én, csütörtökön lesz, melynek keretében kérjük az Urat, hogy sebeinket Krisztuséival egyesíthessük.
  6. Készülünk Szent Ferenc atyánk stigmatizációjának 800 éves megünneplésére. Szeptember 16-án, hétfőn, 16 órakor Piusz testvér mutat be ünnepélyes Szentmisét a budapesti Szent Ferenc sebei templomban. A szervezők mindenkit szeretettel látnak! Részletek a faliújságon.
  7. A stigmatizáció napja szeptember 17. 800 éve ezen a napon kapta meg Szent Ferenc atyánk, a világtörténelemben elsőként, saját testében az Úr Jézus Szent Sebeit, melyeket két éven keresztül, haláláig hordozott. Ezen a napon érdemes eljönni Szentmisére!
  8. (Este már nem!) Ugyan erre az eseményre való felkészülés gyanánt, ma (szeptember 15.) estére imádságos elmélyülési lehetőséget hirdetünk itt a szécsényi Ferences Templomban. A fél 5-től kezdődő imaalkalom lehetőség, hogy saját sebeinket Krisztus Sebeivel egyesíthessük.
  9. Előre hirdetjük, hogy szeptember 25-től október 2-ig templomunkban kerül kiállításra Martin Hudacek alkotása, „A meg nem született gyermek szobra”. A szobor a világ minden táján segít a nőknek és családjaiknak a múlt sebeinek feldolgozásában. E nemes alkalomból különböző imaalkalmakat szervezünk a templomban.
  10. Előre hirdetjük, hogy Novák Teofil testvérünk szeptember 28-án kötelezi el magát végleg az Úrnak, a Fölséges és Dicsőséges Istennek, tehát tesz örökfogadalmat Rendünkben. Mindenkit szeretettel vár az ünneplésre, mely a szegedi templomunkban 11 órakor veszi kezdetét. Kísérjük őt imádságainkkal!
  11. Ugyan ezen a napon, szeptember 28-án, 14 órakor Galambvári Mária Krisztina leteszi első fogadalmát az esztergomi Ferences Templomban a Ferences Szegénygondozó Nővérek közösségében. A Nővérek szeretettel hívnak minden Kedves Testvért az ünnepre! Kísérjük őt is imáinkkal!
  12. Mindazok számára, akik még nem találták meg életútjukat, „Iránytű” elnevezésű hivatástisztázó műhely indul október 2-tól. Jelentkezni szeptember 15-ig lehet. Részletek a faliújságon.
  13. Hálásan köszönjük magán-adományozóinknak, hogy immár másodszor, felajánlásból készítették el a pösténypusztai templomunk padfűtését!
  14. Szeretettel bíztatunk benneteket, hogy egyházi hozzájárulásaitokat mihamarabb rendezzétek. Nyugodtabban alszik az, akinek nincsenek tartozásai.J
  15. Plébániai imaszándékunk: óvodásainkért.
  16. A hét ünnepei:
  • Szeptember 16. (hétfő) – Szent Kornél pápa és Szent Ciprián püspök vértanúk – emléknap
  • Szeptenber 17. (kedd) – Szent Ferend atyánk stigmatizációjának 800. évfordulója – ferences ünnep
  • Szeptember 18. (szerda) – Copertinoi Szent József áldozópap – ferences emléknap
  • Szeptember 20. (péntek) – Kim Taegon Szt. András áldozópap, Csong Haszang Szt. Pál és vértanútársaik emléknap
  • Szeptember 21. (szombat) – Szent Máté apostol és evangélista – ünnep