Hirdetések, Évközi XXVI. vasárnap

Hirdetések

Évközi 26. vasárnap

Szeptember 29.

  1. Október 2-ig még itt van templomunkban Martin Hudacek alkotása, „A meg nem született gyermek szobra”. A szobor a világ minden táján segít a nőknek és családjaiknak a múlt sebeinek feldolgozásában. E nemes alkalomból különböző imaalkalmakat szervezünk a templomban. Minden nap este fél 6-tól 6-ig csendes imádságra van lehetőség, majd az esti Szentmiséket követően kb. 1-1 órás imaalkalmakat szervezünk. Aki teheti, jöjjön el! Begyógyult sebekkel jobban tudjuk szolgálni a ránk bízottakat!

  2. Még tart a gyűjtés templomunk hangosítására. Aki teheti, kérjük, járuljon hozzá a kiadásokhoz a szokásos perselyünkben (rá van írva)! Nagylelkűségeteket előre is köszönjük!

  3. Októberben minden este a Szentmise előtt rózsafüzért imádkozunk 17:25-től. Kérünk Benneteket, hogy ennek vezetésére iratkozzatok fel a kihelyezett táblázatba!

  4. Egész napos szentségimádást tartunk október 3-án, csütörtökön a reggeli Szentmise végétől az esti Szentmise kezdetéig. Használjuk ki ezt a lehetőséget a Krisztussal való együttlétre. Kérjük a Testvéreket, hogy iratkozzatok fel a kitett lapra, hogy általatok a közösség egésze ott lehessen az Úr Jézus mellett. 4-5-ig a Szent Rita litániacsoport vezet imaórát a templomban, 5 órától rózsafűzér, ½ 6-tól pedig ünnepélyes vesperást imádkozunk a Ferences Család tagjaival.

  5. Ugyan ezen a napon, október 3-án, csütörtökön emlékezünk Szent Ferenc atyánk boldog halálára. Az ünnepi zsolozsma 17:30-kor kezdődik, ezt követi a Szentmise 18 órakor, melynek végén a Tranzitus szertartását imádkozzuk. Szeretettel hívunk mindenkit a közös ünneplésre, és a Szentmisét követő agapéra a kolostor folyosóján. Ezen a napon a rózsafüzér imádsága kivételesen 17 órától kezdődik. Október 4-én a rózsafüzér szintén 5 órától kezdődik, majd ezt ünnepi zsolozsma követi.

  6. Az idei Nagymarosi Katolikus Ifjúsági Találkozó október 5-én lesz. Részletek a faliújságon!

  7. A Bárkányi János Katolikus Iskola és a Plébánia közös zarándoklatot szervez október 12-én, szombaton, Márianosztrára és Zebegénybe. A zarándoklat ingyenes. Érdemes beírni naptárjainkba!

  8. Plébániánk Karitász bálja idén október 19-én, szombaton lesz, a rászoruló szécsényi családok megsegítésére. A támogató-, ill. belépőjegyek a Szentmise után megválthatók. A naptárjainkba beírni mindenképp érdemes! Részletek a faliújságon.

  9. Továbbra is szeretettel várunk minden ministrálásra vágyó fiút vagy énekelni szerető lányt a ministráns– ill. kóruspróbákra, már 1. osztályos kortól. Jelentkezni Jób testvérnél és Stayerné Szabó Violettánál lehet.

  10. Kérjük, hogy mindazok a gimnazista fiatalok, akik 2025-ben szeretnének bérmálkozni, jelentkezzenek Jób testvérnél!

  11. Felkészülési lehetőséget hirdetünk mindazon felnőttek számára, akiknek valamelyik szentség felvétele bármilyen okból eddig elmaradt. Jelentkezni Benjamin testvérnél lehet!

  12. Egyházi hozzájárulásaitokat ne felejtsétek rendezni!

  13. Jövő hét vasárnap, október 6-án Benczúrfalván is lesz Mise, 11 órától.

  14. Plébániai imaszándékunk: gimnazistáinkért.

  15. A hét ünnepei:

  • Szeptember 30. (hétfő) – Szent Jeromos áldozópap és egyháztanító emléknap

  • Október 2. (szerda) – Szent Őrzőangyalok – emléknap

  • Október 3. (csütörtök este) – Szent Ferenc atyánk, a Három Rend alapítója tranzitusa – ferences főünnep

  • Október 4. (péntek) – Szent Ferenc atyánk, a Három Rend alapítója – ferences főünnep