Hirdetések, Évközi XXVIII. vasárnap

Hirdetések

Évközi 28. vasárnap

Október 13.

  1. „Egy szegény ember bölcsessége” címen ismét kiadták az egyik legszebb szépirodalmi alkotást Szent Ferenc életéről, azon belül is a legnehezebb fordulópontról, amelyet át kellett élnie: kilépni a lélek mélysötét éjszakájából az igazán Krisztust-hordozó ember ragyogásáig. A kis könyvecske néhány példánya a szokásos helyen még megvásárolható. Mindenkinek szívből ajánljuk!
  2. Plébániánk Karitász Csoportja jótékonysági bált szervez helyi rászoruló családok megsegítésére október 19-én, 17 órától. Várunk minden érdeklődőt és támogatót családi rendezvényünkre! Műsorral, élőzenével készülünk! A svédasztalt töltsük meg közösen étellel, itallal! Helyszín: a Bárkányi Iskola! Zenél: Holecz Attila! A támogató-, ill. belépőjegyek (felnőtt: 2.000.-, gyermek: 500.- Ft) a hétvégi Szentmisék után megválthatók, vagy Szeréminé Lazsán Zsuzsánál az Iskolában. Tombolafelajánlásokat köszönettel fogadunk, melyeket a sekrestyében gyűjtünk. Gyere el, hogy ki ne maradj az együttlét felemelő öröméből!
  3. Ma még tart a gyűjtés templomunk hangosítására. Aki teheti, kérjük, járuljon hozzá a kiadásokhoz a szokásos perselyünkben (rá van írva)! Nagylelkűségeteket előre is köszönjük!
  4. Októberben minden este a Szentmise előtt rózsafüzért imádkozunk 17:25-től. Kérünk Benneteket, hogy ennek vezetésére iratkozzatok fel a kihelyezett táblázatba!
  5. A tematikus szentségimádások következő alkalma október 17-én, csütörtökön lesz, melynek keretében a világ békéjéért, a háborúk megszűnéséért imádkozunk.
  6. Továbbra is szeretettel várunk minden ministrálásra vágyó fiút vagy énekelni szerető lányt a ministráns– ill. kóruspróbákra, már 1. osztályos kortól. Jelentkezni Jób testvérnél és Stayerné Szabó Violettánál lehet.
  7. Kérjük, hogy egyházi hozzájárulásaitokat mihamarabb rendezzétek. Erre a szokásos módokon van lehetőség! (Akinek egyszerűbb utalni, az megtalálja a bankszámlaszámot a hirdetőtáblán: 75700403-10410163)
  8. A következő vasárnap a missziók vasárnapja Azon a napon a missziók javára gyűjtünk majd.
  9. Plébániai imaszándékunk: a Rákóczi Ferenc Általános Iskola pedagógusaiért és dolgozóiért.
  10. A hét ünnepei:
  • Október 15. (kedd) – A Jézusról nevezett (Avilai) Szent Teréz szűz és egyháztanító – emléknap
  • Október 17. (csütörtök) – Antióchiai Szent Ignác püspök és vértanú – emléknap
  • Október 18. (péntek) – Szent Lukács evangélista – ünnep
  • Október 19. (szombat) – Alkantarai Szent Péter áldozópap – ferences emléknap