Hirdetések, Nagyböjt 2. vasárnapja

Hirdetések

Nagyböjt 2. vasárnapja

Február 25.

 1. (A mai perselyadományokat a ferences rend által fenntartott oktatási-nevelési intézmények számára gyűjtjük.)
 2. Hamvazószerdával elkezdődött a nagyböjti időszak. Készületünket segítheti a nagyböjti lelki naptár, ami a középső padsor mögött található.
 3. Nagyböjt péntekjein 17.20-tól keresztutat imádkozunk a templomban.
 4. A tematikus szentségimádások következő alkalmán, február 29-én az Istent szívük mélyéből keresőkért imádkozunk.
 5. Szeretettel buzdítjuk a Kedves Testvéreket, hogy ne szokjatok le a miseszándékok íratásáról elhunyt vagy élő szeretteitekért. Hitünk szerint ez a legtöbb, amit értük tehetünk.
 6. Kifüggesztettük az egyházközségi képviselőtestületi jelölések eredményei Köszönjük mindazoknak, akik nyíltnak mutatkoztak az ilyen szolgálat betöltésére. A választást 2024. március 10-re tervezzük.
 7. Egész napos szentségimádást tartunk templomunkban március 7-én, csütörtökön a reggeli Szentmise végétől az esti Szentmise kezdetéig. Kérjük a Testvéreket, hogy iratkozzatok fel a kitett lapra, hogy mindig legyen valaki közülünk az Úr Jézussal. ½ 5-½ 6-ig a Szent Rita litániacsoport vezet imaórát a templomban.
 8. Jövő vasárnap Benczúrfalván is lesz Szentmise.
 9. Plébániai imaszándékunk: városunk minden lakójáért.

Nagyböjt 1. vasárnapja

Február 18.

 1. Hamvazószerdával elkezdődött a nagyböjti időszak. Készületünket segítheti a nagyböjti lelki naptár, ami a középső padsor mögött található.
 2. Nagyböjt péntekjein 17.20-tól keresztutat imádkozunk a templomban.
 3. A tematikus szentségimádások következő alkalmán, február 22-én a házasulandókért imádkozunk.
 4. Szeretettel buzdítjuk a Kedves Testvéreket, hogy ne szokjatok le a miseszándékok íratásáról elhunyt vagy élő szeretteitekért. Hitünk szerint ez a legtöbb, amit értük tehetünk.
 5. Akik a következő évben szeretnének templomunkban házasságot kötni, kérjük, jelezzék ezt a szándékukat a plébániai irodán.
 6. A héten már valóban kifüggesztjük majd az egyházközségi képviselőtestületi jelölések eredményeit, a választás időpontjával együtt.
 7. A következő jubileumi szentévhez közeledve, mely 2025-ben lesz, Ferenc pápa a 2024-es évre meghirdette az imádság évét. Ennek keretében a szerzetesi iroda a békéért és kiengesztelődésért való közös imára hív a budapesti Szent István Bazilikába február 24-én 16 órától. Szentmisét Mohos Gábor püspök atya celebrál 18 órától. Részletek a plakátokon olvashatók.
 8. A jövő vasárnapi (február 25.) perselyadományt a ferences rend által fenntartott oktatási-nevelési intézmények számára gyűjtjük. A rendtartomány jelenleg 5 közoktatási, valamint 2 felsőoktatási intézmény fenntartója. Diákjaink száma eléri az 1800 főt, a világi munkatársak száma pedig közel 300, közülük sokan saját plébániáinkhoz tartoznak.
  Rendtartományunk az elmúlt évekhez hasonlóan sokat tesz az oktatási infrastruktúra megújításáért, pedagógusainknak továbbképzést szervezünk, hangsúlyt helyezünk a tehetséggondozás és a felzárkóztatás területére, segítjük fogyatékkal élő diákjaink fejlődését. Sajnos közös tapasztalatunk, hogy az infláció és a magasabb közüzemi díjak nehezítik a kitűzött célok elérését. Intézményeink lehetőségeihez képest sokat tesznek azért, hogy a költségvetési hiányok a lehető legalacsonyabbak legyenek.
  Iskoláinkra úgy tekintünk, mint az emberség, a keresztény hit, valamint a ferences lelkiség továbbadásának és megőrzésének helyére, nem utolsó sorban mint új hivatások bölcsőjére. Ezért is hálásan köszönjük minden kedves Testvérünk imádságát, erkölcsi és anyagi támogatását.
 1. A Szentmise végén, a bűnbánat jeleként hamvazkodásban részesülhetnek mindazok, akiknek erre hamvazószerdán nem volt lehetőségük.
 2. Plébániai imaszándékunk: a békéért és a kiengesztelődésért.
 3. A hét ünnepei:
 • Február 22. (csütörtök) – Szent Péter apostol székfoglalása – ünnep
 • Február 24. (szombat) – Szent Mátyás apostol – ünnep

Hirdetések

Évközi 6. vasárnap

Február 11.

 1. Február 14-én, hamvazószerdával elkezdődik a nagyböjti időszak. Hamvazószerda szigorú böjti nap, amikor tartózkodunk a húsfogyasztástól, valamint napi háromszor étkezünk csupán. Mindez a 18 és 60 év közöttiekre vonatkozik. A böjt célja, hogy egész emberségünkkel jelezzük Istenre való nyitottságunkat, bűnbánatunk komolyságát.
  Készületünket segítheti a nagyböjti lelki naptár, ami a középső padsor mögött található.
  Hamvazószerdán minden Szentmisét a templomban tartunk.
 2. Nagyböjt péntekjein keresztutat imádkozunk 17.20-tól a templomban.
 3. A tematikus szentségimádások következő alkalmán, február 15-én a nagyböjtre való felkészülésünkért és a bűnbánat kegyelméért imádkozunk.
 4. Akik a következő évben szeretnének templomunkban házasságot kötni, kérjük, jelezzék ezt a szándékukat a plébániai irodán.
 5. A jegyesoktatás február 17-én, szombaton kezdődik 19 órakor. Várjuk mindazokat, akik ebben az évben szeretnének házasságot kötni. A részletes program a faliújságon olvasható.
 6. A hét folyamán kifüggesztjük az egyházközségi képviselőtestületi jelölések eredményei
 7. Plébániai imaszándékunk: időseinkért, betegeinkért.
 8. A hét ünnepei:
 • Február (Évközi 6. vasárnap) – A betegek világnapja
 • Február 14. (szerda) – Hamvazószerda – szigorú böjti nap

Hirdetések

Évközi 5. vasárnap

Február 4.

 1. Akik a következő évben szeretnének templomunkban házasságot kötni, kérjük, jelezzék ezt a szándékukat a plébániai irodán.
 2. A jegyesoktatás február 17-én, szombaton kezdődik 19 órakor. Várjuk mindazokat, akik ebben az évben szeretnének házasságot kötni. A részletes program a faliújságon olvasható.
 3. A tematikus szentségimádások következő alkalmán, február 8-án betegeinkért imádkozunk.
 4. A mai Szentmisék végén Balázs-áldásban részesülhetünk.
 5. A Betegek Világnapjához kapcsolódóan február 11-én, vasárnap a 10 órás Szentmisében szolgáltatjuk ki ünne­pé­lyes keretek között a Betegek keneté A szentséget minden kora vagy egészségi állapota miatt rászoruló hívő felveheti, aki fel­készült rá (gyónás, áldozás). Buzdítunk Benneteket, hogy minél többen éljetek ennek a szentségnek a kegyelmével is, amely épp betegségeinkben és megtörtségünkben erősít meg minket. Kérjük, iratkozzatok fel a szentség felvételére a sek­restyében!
 6. Az Új Ember és az Adoremus megrendelt számai a templomfolyosón kihelyezett tartóról vihetők el. Kérjük, hogy azok vigyenek belőle, akik erre az évre feliratkoztak! Az előfizetés befizetését a sekrestyében rendezhetjük negyed-, fél vagy egy évre előre.
 7. Plébániai imaszándékunk: a betegekért.
 8. A hét ünnepei:
 • Február 5. (hétfő) – Szent Ágota szűz és vértanú – emléknap
 • Február 6. (kedd) – Keresztelő Szent Péter, Miki Szent Pál és társai, japán vértanúk – ferences emléknap
 • Február 10. (szombat) – Szent Skolasztika szűz – emléknap
 • Február 11. (vasárnap) – A betegek világnapja

Hirdetések

Évközi 4. vasárnap

Január 28.

 1. Hálás köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik aktív részvételükkel, háttérmunkájukkal, támogatásukkal vagy bármi más segítséggel hozzájárultak a plébániai farsang nagyszerű lebonyolításához! Jó volt ismét testvérekként és barátokként együtt ünnepelni! Külön köszönet az esemény főszervezőjének, Gajzinger Juditnak, segítőinek, Igazgató Úrnak, aki rendelkezésünkre bocsátotta a Katolikus Iskola auláját, a technikai segítőknek, és mindenkinek, aki hozzájárult az est örömteli megvalósításához!
 2. Akik a következő évben szeretnének templomunkban házasságot kötni, kérjük, jelezzék ezt a szándékukat a plébániai irodán.
 3. A jegyesoktatás február 17-én, szombaton kezdődik 19 órakor. Várjuk mindazokat, akik ebben az évben szeretnének házasságot kötni. A részletes program a faliújságon lesz olvasható.
 4. Egész napos szentségimádást tartunk templomunkban február 1-én, csütörtökön, a reggeli Szentmise végétől az esti Szentmise kezdetéig. Kérjük a Testvéreket, hogy iratkozzatok fel a kitett lapra, hogy mindig legyen valaki közülünk az Úr Jézus mellett. ½ 5- ½ 6-ig ismét a Szent Rita litániacsoport vezet imaórát a templomban.
 5. Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe lesz február 2-án. Az esti ünnepi Szentmise a gyertyaszenteléssel kezdődik a folyosói nagy keresztnél. Ez egyben a Megszentelt Élet napja is, imádkozzunk minden szerzetesért és új hivatásokért is.
 6. Február 3-án, szombaton Szent Balázs püspök és vértanú ünnepe lesz. Aznap, valamint a következő vasárnap a Szentmisék végén Balázs-áldásban részesülhetünk.
 7. A Betegek Világnapjához kapcsolódóan február 11-én, vasárnap a 10 órás Szentmisében szolgáltatjuk ki ünne­pé­lyes keretek között a Betegek keneté A szentséget minden kora vagy egészségi állapota miatt rászoruló hívő felveheti, aki fel­készült rá (gyónás, áldozás). Buzdítunk Benneteket, hogy minél többen éljetek ennek a szentségnek a kegyelmével is, amely épp betegségeinkben és megtörtségünkben erősít meg minket. Kérjük, iratkozzatok fel a szentség felvételére a sek­restyében!
 8. Az Új Ember és az Adoremus megrendelt számai a templomfolyosón kihelyezett tartóról vihetők el. Kérjük, hogy azok vigyenek belőle, akik erre az évre feliratkoztak! Az előfizetés befizetését a sekrestyében rendezhetjük negyed-, fél vagy egy évre előre.
 9. Jövő vasárnap Benczúrfalván is lesz
 10. Plébániai imaszándékunk: papi és szerzetesi hivatásokért.
 11. A hét ünnepei:
 • Január 31. (szerda) – Bosco Szent János áldozópap – emléknap
 • Február 2. (péntek) – Urunk bemutatása (Gyertyaszentelő Boldogasszony) – ünnep

Hirdetések

Évközi 3. vasárnap (Isten Igéjének vasárnapja)

Január 21.

 1. A hétköznap reggeli Szentmisék a Rendház Téli kápolnájában vannak. Megközelíthető a Rendház bejáratától.
 2. Plébániai Családos Farsangi Bált szervezünk január 27-én a Katolikus Iskola aulájában. Minden korosztályt szeretettel várunk, hogy ismét átélhessük a családi és közösségi összetartozás fontosságát. Kezdési időpont: 15 óra (gyülekező 14.30-tól), részletek a faliújságon. A 2.000.- Ft-os felnőtt és 500.- Ft-os gyerek belépő jegyek mellett támogató jegyek is kaphatók. A támogatásra nagy szükségünk van az esemény lebonyolításához. A jegyeket a hétvégi Szentmisék végén a templom előtt árusítjuk, valamint aznap este a helyszínen is. Az est főszervezője: Gajzinger Judit. Tombolatárgyak felajánlását is kérjük, melyeket a sekrestyében gyűjtünk.
 3. A házszentelések január 6-tól kezdődtek. Kérünk Benneteket, hogy személyesen egyeztessetek időpontot valamelyik Testvérrel, vagy iratkozzatok fel a sekrestyében, amennyiben szeretnétek kérni lakhelyetek megáldását.
 4. A tematikus szentségimádások következő alkalma január 25-én lesz, melynek keretében a megtérés kegyelméért könyörgünk magunk és szeretteink számára.
 5. Sajnálattal vesszük tudomásul, hogy a vasárnapi 10-es Mise utáni teaosztást, amely a rövid beszélgetéseket és találkozásokat segítette volna elő a Mise után, segítők hiányában nem tudjuk tovább megoldani.
 6. Akik a következő évben szeretnének templomunkban házasságot kötni, kérjük, jelezzék ezt a szándékukat a plébániai irodán.
 7. A jegyesoktatás február 17-én, szombaton kezdődik 19 órakor. Várjuk mindazokat, akik ebben az évben szeretnének házasságot kötni. A részletes program a faliújságon lesz olvasható.
 8. Egész napos szentségimádást tartunk templomunkban február 1-én, csütörtökön, a reggeli Szentmise végétől az esti Szentmise kezdetéig. Kérjük a Testvéreket, hogy iratkozzatok fel a kitett lapra, hogy mindig legyen valaki közülünk az Úr Jézus mellett. ½ 5- ½ 6-ig ismét a Szent Rita litániacsoport vezet imaórát a templomban.
 9. Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe lesz február 2-án. Az esti ünnepi Szentmise a gyertyaszenteléssel kezdődik a folyosói nagy keresztnél. Ez egyben a Megszentelt Élet napja is, imádkozzunk minden szerzetesért és új hivatásokért is.
 10. A Betegek Világnapjához kapcsolódóan február 11-én, vasárnap a 10 órás Szentmisében szolgáltatjuk ki ünne­pé­lyes keretek között a Betegek kenetét. A szentséget minden kora vagy egészségi állapota miatt rászoruló hívő felveheti, aki fel­készült rá (gyónás, áldozás). Buzdítunk Benneteket, hogy minél többen éljetek ennek a szentségnek a kegyelmével is, amely épp betegségeinkben és megtörtségünkben erősít meg minket. Kérjük, iratkozzatok fel a szentség felvételére a sek­restyében!
 11. Az Új Ember és az Adoremus megrendelt számai a templomfolyosón kihelyezett tartóról vihetők el. Kérjük, hogy azok vigyenek belőle, akik erre az évre feliratkoztak! Az előfizetés befizetését a sekrestyében rendezhetjük negyed-, fél vagy egy évre előre.
 12. Plébániai imaszándékunk: a keresztények egységéért.
 13. A hét ünnepei:
 • Január 22. (hétfő) – Boldog Batthyány-Strattmann László hitvalló – ferences emléknap
 • Január 24. (szerda) – Szalézi Szent Ferenc püspök és egyháztanító – emléknap
 • Január 25. (csütörtök) – Szent Pál apostol megtérése – ünnep
 • Január 26. (péntek) – Szent Timóteus és Szent Titusz püspökök – emléknap

Hirdetések

Évközi 2. vasárnap

Január 14.

 1. A hétköznap reggeli Szentmisék a Rendház Téli kápolnájában vannak. Megközelíthető a Rendház bejáratától.
 2. Plébániai Családos Farsangi Bált szervezünk január 27-én a Katolikus Iskola aulájában. Minden korosztályt szeretettel várunk, hogy ismét átélhessük a családi és közösségi összetartozás fontosságát. Kezdési időpont: 15 óra (gyülekező 14.30-tól), részletek a faliújságon lesznek. A farsangi bál és együttlét lebonyolításához támogatókat is keresünk. A 2.000.- Ft-os felnőtt és 500.- Ft-os gyerek belépő jegyek mellett – amelyek a jövő heti Szentmisék után és a helyszínen is megválthatók –, támogató jegyek is lesznek. Szívesen fogadunk továbbá lelkes segítőket az esemény lebonyolításához. Az est főszervezője is ismét Gajzinger Judit! Tombolatárgyak felajánlására is buzdítunk Benneteket! A tombolára felajánlott tárgyakat a sekrestyében gyűjtjük.
 3. Szentlélek szeminárium indul plébániánkon január 17-től tíz héten át szerda esténként. Jelentkezni 16 éves kortól lehet a sekrestyében, ill. a plakátra kiírt e-mail címen, ill. telefonszámon. Elsősorban azok jelentkezését várjuk, akik az elmúlt 10 évben nem vettek részt ilyen lelkigyakorlaton. Jelentkezési határidő: január 15.
 4. A tematikus szentségimádások következő alkalma január 18-án lesz, melynek keretében elhagyott embertársainkért is könyörgünk.
 5. A házszentelések január 6-tól kezdődtek. Kérünk Benneteket, hogy személyesen egyeztessetek időpontot valamelyik Testvérrel, vagy iratkozzatok fel a sekrestyében, amennyiben szeretnétek kérni lakhelyetek megáldását.
 6. Továbbra is jelentkezőket várunk a vasárnapi 10-es Mise utáni teaosztás Higgyétek el, jó, ha nem csak fogyasztók vagyunk!
 7. Akik a következő évben szeretnének templomunkban házasságot kötni, kérjük, jelezzék ezt a szándékukat a plébániai irodán.
 8. Plébániai imaszándékunk: a pletykák és rágalmak áldozataiért, a tiszta és egyenes beszédért.
 9. A hét ünnepei:
 • Január 16. (kedd) – Szent Berárd és társai, a Rend első vértanúi – ferences ünnep
 • Január 17. (szerda) – Szent Antal apát – emléknap
 • Január 18. (csütörtök) – Árpád-házi Szent Margit szűz – ünnep

Hirdetések

Szent Család vasárnapja

December 31.

 1. Ma Szent Család ünnepe van. A Szentmisék végén külön áldást adunk minden családnak. Az év végi hálaadó Szentmisét is ezen a napon (december 31.) tartjuk, 18 órakor.
 2. Újév napja, Szűz Mária Istenanyaságának főünnepe parancsolt ünnep. Templomunkban ünnepi miserendet tartunk (7, 10 és 18 óra). Pösténypusztán is lesz Szentmise.
 3. Egész napos szentségimádást tartunk templomunkban január 4-én, csütörtökön a reggeli Szentmise végétől az esti Szentmise kezdetéig. Kérjük a Testvéreket, hogy iratkozzatok fel a kitett lapra, hogy mindig legyen valaki közülünk az Úr Jézus mellett. ½ 5- ½ 6-ig ismét a Szent Rita litániacsoport vezet imaórát a templomban.
 4. Január 6-án, szombaton Vízkereszt ünnepe lesz, amely parancsolt ünnep! 7-kor és 18 órakor lesz Szentmise templomunkban.
 5. A házszentelések január 6-tól kezdődnek. Kérünk Benneteket, hogy személyesen egyeztessetek időpontot valamelyik Testvérrel, vagy iratkozzatok fel a sekrestyében, amennyiben szeretnétek kérni lakhelyetek megáldását.
 6. A héten a plébániai iroda még ügyeleti rendszerben működik, a szokott nyitvatartási időkben.
 7. Jelentkezőket kérünk a vasárnapi 10-es Mise utáni teafőzésre és osztás Keveseknek ez nagy teher, több személy azonban vígan megoldja!
 8. január 8-tól a hétköznap reggeli Szentmisék a Rendház Téli kápolnájában lesznek. Megközelíthető a Rendház bejáratától.
 9. A teljes búcsú elnyerésének lehetőségéről a faliújságokról tájékozódhatunk.
 10. Akik a következő évben szeretnének templomunkban házasságot kötni, kérjük, jelezzék ezt a szándékukat a plébániai irodán.
 11. Plébániai imaszándékunk: a kiengesztelődésért és a megbékélésért saját életünkben és a világban.
 12. A hét ünnepei:
 • Január 1. (hétfő) – Szűz Mária, Isten Anyja (Újév) – parancsolt főünnep
 • Január 2. (kedd) – Nagy Szent Vazul és Nazianzi Szent Gergely püspökök és egyháztanítók – emléknap
 • Január 3. (szerda) – Jézus Szentséges Neve – ferences emléknap
 • Január 6. (szombat) – Urunk megjelenése, Vízkereszt – parancsolt főünnep
 1. Az egész ferences közösség nevében minden Kedves Testvérünknek áldott, békés, boldog újesztendőt kívánunk!

Mint 800 évvel ezelőtt Szent Ferenc, mi is élő betlehemet állítunk templomunk elé, élő Szent Józseffel, Szűz Máriával, Kis Jézussal és élő állatokkal, december 23-án, szombaton, 16-17 óráig, hogy tulajdon testi szemeinkkel szemlélhessük a Mindenség Királya gyermeki korlátoltságának kényelmetlenségeit, ahogyan jászolba helyeztetett és az ökör és a szamár előtt feküdt a szénán, mert irántunk való szeretetből közénk akart születni. A kis első osztályosaink betlehemezésének is itt lehetünk majd részesei 16 órától. Utána állat simogatás, teázás is lesz. Innen vonulunk át közösen a városi adventi koszorú negyedik gyertyájának meggyújtására, 17 órára. Aki teheti, tartson velünk!

Hirdetések

Advent 3. vasárnapja

December 17.

 1. Az adventi időszakban hétköznaponként a reggeli rorate Szentmisék 6 órakor kezdődnek.
 2. Egész advent folyamán minden Szentmise előtt van gyóntatás. Kérünk Benneteket, hogy időben gondoljatok a Karácsony előtti Szentgyónásotok elvégzésére, és ne hagyjátok azt az utolsó pillanatokra. Hétfőtől szombatig már 17:15-től lehetőségünk van ezek elvégzésére.
 3. Mint 800 évvel ezelőtt Szent Ferenc, mi is élő betlehemet állítunk templomunk elé, élő Szent Józseffel, Szűz Máriával, Kis Jézussal és élő állatokkal, december 23-án, szombaton, 16-17 óráig, hogy tulajdon testi szemeinkkel szemlélhessük a Mindenség Királya gyermeki korlátoltságának kényelmetlenségeit, ahogyan jászolba helyeztetett és az ökör és a szamár előtt feküdt a szénán, mert irántunk való szeretetből közénk akart születni. A kis első osztályosaink betlehemezésének is itt lehetünk majd részesei 16 órától. Utána állat simogatás, teázás is lesz. Innen vonulunk át közösen a városi adventi koszorú negyedik gyertyájának meggyújtására, 17 órára. Aki teheti, tartson velünk!
 4. Ebben az évben Advent 4. vasárnapja december 24-re esik. Délelőtt vasárnapi miserend lesz templomainkban, délután 16 órakor kezdődik a pásztorjáték, 18 órakor nem lesz Szentmise! Éjszaka fél 12-kor az olvasmányos imaórát imádkozzuk a templomban, a Karácsonyi Ünnepet meghirdető Szentmise éjfélkor kezdődik. December 25-én és 26-án ünnepi miserendet tartunk. (Ez tehát a gyakorlatban azt jelenti, hogy jövő vasárnap mindenkinek délelőtt kell Szentmisére jönni, míg másnap, Karácsony napján a megszokott vasárnapi miserend szerint.) 25-én Pösténypusztán, Benczúrfalván pedig 26-án lesz Szentmise. Előre felhívjuk a figyelmet, hogy az éjféli Misén, valamint Karácsony napján, december 25-én, a környező falvakban történő kisegítések miatt nem lesz gyóntatás templomunkban!
 5. A tematikus szentségimádások következő alkalma december 21-én lesz. Egyéni imaszándékaink mellett most különös szeretettel imádkozunk a nehéz helyzetben lévő családokért és magányos embertársainkért.
 6. A betlehemi láng december 23-án, szombaton 10:15-kor érkezik Szécsénybe. Idén a kolostor folyosóján lévő nagy feszületnél fogadjuk. Mindenkit szeretettel várunk!
 7. A templom kriptája december 25-én, 26-án és 27-én a reggeli Szentmisétől az esti Szentmiséig nyitva lesz.
 8. Szent Család ünnepén, december 31-én a Szentmisék végén megáldjuk a családokat.
 9. December 22-től január 8-ig a plébániai iroda ügyeleti rendszerben működik, a szokott nyitvatartási időkben.
 10. A mai nap még tart a gyűjtés az egyik 7. osztályos testvérünk, Szita Jázmin egészségügyi támogatására. Aki teheti, társuljon a kezdeményezéshez! Adományainkat a Karitász perselyben helyezhetjük el.
 11. Jelentkezőket kérünk a vasárnapi 10-es Mise utáni teafőzésre és osztás Keveseknek ez nagy teher, több személy azonban vígan megoldja!
 12. Az egyházközségi képviselőtestületi választást idén már nem tudjuk megtartani. Januárra tolódik.
 13. A teljes búcsú (a bűneinkért járó ideig-tartó szenvedések eltörlése) Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéig (2024. február 2.) lehetséges a szokott feltételek mellett, a jászol előtt imádkozva.
 14. Továbbra is kérjük az egyházi hozzájárulásnak a szokott módok valamelyikén történő rendezését azoktól, akiknek ez még elmaradt! (Bankszámlaszám: 75700403-10410163)
 15. Akik a jövő évre is szeretnék előfizetni az Adoremust, Új Embert, Keresztény életet, még ma feliratkozhatnak a sekrestyében.
 16. Akik a következő évben szeretnének templomunkban házasságot kötni, kérjük, jelezzék ezt a szándékukat Jób testvérnél.
 17. Plébániai imaszándékunk: a társadalom perifériájára szorultakért.