NEK

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra induló zarándoklatokkal kapcsolatban hirdetjük az alábbiakat:

A Szent István Bazilikában  tartandó szentségimádásra  szeptember 9-én, csütörtökön, délután 4 órakor indul az autóbusz a Lipthay Béla szakközépiskola kollégiuma elől. Gyülekezés ¾ 4-től a helyszínen. Érkezés ugyanide, kb. éjjel 24 óra körül.

A vasárnapi záró szentmisére ugyaninnen, a kollégium elől indul a busz reggel ½ 7-kor. Kérünk minden résztvevőt, hogy legkésőbb ¼ 7-ig érkezzenek meg, hogy a két buszban mindenki eltudja foglalni a helyét. Hazaérkezés a terveink szerint délután 5 óra körül lesz.

Mint korábban említettük, szájmaszkot, kézfertőtlenítőt, innivalót esetleg kis összecsukható széket mindenki hozzon magával.

Kérjük, hogy aki a vasárnapi szentmisére jelentkezett a honlapon megtalálható, ill. a hirdetőtáblára kihelyezett tájékoztatót feltétlen olvassa el!

Ha bárkinek kérdése van, hívja a tájékoztatón megtalálható telefonszámot.

1. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra induló zarándoklatokkal kapcsolatban hirdetjük az alábbiakat:

A Szent István Bazilikában  tartandó szentségimádásra  szeptember 9-én, csütörtökön, délután 4 órakor indul az autóbusz a Lipthay Béla szakközépiskola kollégiuma elől. Gyülekezés ¾ 4-től a helyszínen. Érkezés ugyanide, kb. éjjel 24 óra körül.

A vasárnapi záró szentmisére ugyaninnen, a kollégium elől indul a busz reggel ½ 7-kor. Kérünk minden résztvevőt, hogy legkésőbb ¼ 7-ig érkezzenek meg, hogy a két buszban mindenki eltudja foglalni a helyét. Hazaérkezés a terveink szerint délután 5 óra körül lesz.

Mint korábban említettük, szájmaszkot, kézfertőtlenítőt, innivalót esetleg kis összecsukható széket mindenki hozzon magával.

Kérjük, hogy aki a vasárnapi szentmisére jelentkezett a honlapon megtalálható, ill. a hirdetőtáblára kihelyezett tájékoztatót feltétlen olvassa el!

Ha bárkinek kérdése van, hívja a tájékoztatón megtalálható telefonszámot.

2. Jövő héten vasárnap tartjuk a pösténypusztai templom búcsúját.

3. Plébániai imaszándék: új tanévért.

 

4. A hét ünnepei:

 • Szeptember 7. (kedd) – Szent Márk, István és Menyhért áldozópapok, kassai vértanúk – ünnep
 • Szeptember 8. (szerda) – Szűz Mária születése (Kisboldogasszony) – ünnep

Tájékoztató

Nemzetközi Eukarisztikus Kongresszus pápai, záró szentmise – szeptember 12.vasárnap

 

A szentmise de.1/2 12-kor kezdődik a Hősök terén, és a szervezők ajánlják, hogy már 2 órával a kezdés előtt a résztvevők foglalják el a helyeiket.

A Szentatya ½ 11-től a helyszínen körbejárva üdvözli a híveket.

Ezt megelőzően, 9 órától tanúságtételeket, és különböző zenei előadásokat lehet hallgatni- részletes program a NEK honlapján olvasható.

A plébániáról két busszal megyünk a szentmisére, és a fentieket figyelembe véve :

– Gyülekező: vasárnap reggel  ¼ 7 és ½ 7 között a Lipthay iskola kollégiuma előtt

– Indulás:    ½ 7-kor!!

Az autóbuszokkal a szervezők által kijelölt parkolóba érkezünk, innen együtt megyünk a Hősök terére. A  tájékoztattak arról, hogy  – szükség szerint, ill. a távolság függvényében – elektromos kisbuszok szállítják a helyszínre a zarándokokat – ezt időben megtudjuk.

A csoportot tagjait egyben regisztráltuk, ez azt jelenti, hogy meghatározott szektorban biztosítanak számunkra helyet, az erről szóló igazolást, ill. a jegyeket a hét folyamán megkapjuk,  – ez a vezetőnél lesz !!

Mivel több órát  töltünk ezen a helyen , a szervezők ajánlják, hogy kis össszecsukhatós széket, innivalót, ennivalót mindenki hozzon magával. Esetleg, ha valakinek gyógyszerre van szüksége szintén legyen nála. A szektorokban mosdók  lesznek.

Ajánlatos még esőkabátot, esernyőt hozni, és  az időjárásnak megfelelő, réteges ruházatot, ill. kényelmes lábbelit viselni.

A szentmisén való részvételhez nem szükséges védettségi igazolvány, de akinek van, természetesen hozza magával. Szintén ajánlott szájmaszkot és kézfertőtlenítőt hozni.

A szentmise után szintén közösen megyünk vissza a parkolóban lévő  buszhoz, és indulunk haza. Tervezett érkezés du 17 óra felé, de természetesen ez módosulhat.

Az eseményre közösen megyünk, együtt leszünk, és nagyon figyelünk egymásra, de ha mégis valaki – bármilyen okból – elmaradna  ezen a telefonszámon hívhat: 06-20-459-8502

Mindenkinek szép készületet kívánunk!

 1. Egész napos szentségimádást tartunk templomunkban szeptember 2-án, csütörtökön a reggeli szentmise végétől az esti szentmise kezdetéig. Használjuk ki ezt a lehetőséget az elcsendesedésre, Krisztussal való együttlétre. Kérjük a testvéreket, hogy iratkozzanak fel a kitett lapra, hogy biztosítva legyen az Eucharisztia őrzése.
 2. A temetőkápolna búcsúját szeptember 4-én, szombaton este 18 órakor tartjuk a kápolna előtt a megszokott módon.
 3. A katolikus iskola Veni Sancte szentmiséket szeptember 1-én, szerdán délelőtt tartjuk. 8.30-kor a gimnázium tanulóinak, 10.00-kor az alsósoknak és 11.20-kor pedig a felsősöknek. Sok szeretettel várjuk a tanulókat és tanáraikat.
 4. Örömmel értesítjük a Kedves Testvéreket, hogy a NEK záró, pápai szentmiséjére meghirdetett autóbuszos zarándoklatra a plébániánkról 68 fő jelentkezett. Az indulásról, és a zarándoklatot érintő egyéb információkról a plébánia honlapján, és a hirdetőtáblára kihelyezett plakáton lehet majd tájékozódni. Ezeket az információkat jövő héten, a vasárnapi szentmisék után is hirdetjük. Lehetőség van továbbá a Nemzetközi Eukarisztikus Kongresszus egy másik, nagyon szép programján, a szeptember 9-én, csütörtökön a Szent István Bazilikában tartandó esti  közös szentségimádáson való részvételre is. Erre az eseményre délután 4 órai indulással szervez buszt a plébánia, melyre jövő hét vasárnapig lehet jelentkezni az irodán. Részvételi díj 1000 Ft.
 5. Plébániai imaszándék: Rákóczi Ferenc Általános iskola és Gimnázium pedagógusaiért és dolgozóiért.

 

 1. A hét ünnepei:
 • Szeptember 3. (péntek) – Nagy Szent Gergely pápa és egyháztanító – emléknap

Porciunkula

Angyalos Boldogasszony búcsú

2021. augusztus 7. szombat

Ferences Templom – Szécsény

A program:

 • 17 óra –rózsafüzér, majd litánia
 • 18 órától gyóntatás
 • 18 óra – Taizé-i imaóra
 • 19 óra – Szentségimádás
 • 19:30 – Ünnepi zsolozsma
 • 20 óra – Ünnepi szentmise – Szabó Péter OFM újmiséje

Szeretettel hívunk minden kedves hívőt!

Porciunkula_2021

Örömmel értesültünk a járványügyi helyzet javulásáról, ezért – figyelembe véve a szakemberek véleményét, valamint tekintettel a beoltottak magas számára és a COVID-19 járvány miatt életben lévő korlátozások további enyhítésére –, Egyházunk sajátosságait szem előtt tartva, korábbi intézkedéseinket módosítva, 2021. július 4-től kezdődően az alábbi módon rendelkezünk:

 1. Mostantól nem kötelező zárt térben sem a maszk viselése, figyelemmel kell lenni azonban az esetlegesen még életben lévő járványügyi korlátozásokra.
 2. Nem kötelező érvényűek azok a liturgikus korlátozások sem, amelyek kizárólag a járvány miatt léptek életbe, hacsak a területileg illetékes megyéspüspök másként nem rendelkezik.
 3. Továbbra is felelősen és körültekintően kell eljárni, figyelembe véve az aktuális járványügyi előírásokat, különös tekintettel a fertőtlenítőszerek használatára. Áldoztatáskor a kézfertőtlenítést továbbra is ajánljuk.

Az Egyházi Törvénykönyv 838. kánonja értelmében az egyes megyéspüspökök, illetve akik a jogban velük egyenlő elbírálás alá esnek, ettől eltérő rendelkezéseket is hozhatnak.

Jelen rendelkezés Magyarország latin szertartású egyházmegyéire érvényes.

Szeretnénk újfent köszönetet mondani mindenkinek a helytállásért ebben a rendkívüli helyzetben. Imádságos lelkülettel figyeljünk továbbra is egymásra.

 

Budapest, 2021. június 25.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

 1. Elsőáldozás lesz templomunkban június 20-án, jövő vasárnap a 10 órás szentmisében. Kérjük a testvéreket, hogy ezen a szentmisén csak az elsőáldozók családtagjai vegyenek részt! Június 19-én, szombaton az elsőáldozásra készülő gyerekek és szüleik szentgyónása lesz. Imádkozzunk az elsőáldozókért és családjaikért!
 2. Július 1-től július 31-ig hétköznaponként csak esti szentmisét tartunk.
 3. A plébániai iroda a nyári időszakban ügyeleti rendszerben működik majd.
 4. Plébániai imaszándék: az elsőáldozókért és családjaikért!
 5. A hét ünnepei:
 • Június 15. (kedd) – Árpád-házi Boldog Jolán szerzetesnő – ferences emléknap

 

 1. Jövő vasárnap Krisztus Szent Testének és Vérének ünnepe, Úrnapja a 10 órás szentmise végén körmenetet tartunk.
 2. Elsőáldozás lesz templomunkban június 20-án, vasárnap a 10 órás szentmisében. Kérjük a testvéreket, hogy ezen a szentmisén csak az elsőáldozók családtagjai vegyenek részt! Június 19-én, szombaton az elsőáldozásra készülő gyerekek és szüleik szentgyónása lesz. Imádkozzunk az elsőáldozókért és családjaikért!
 3. Egész napos szentségimádást tartunk templomunkban június 3-án, csütörtökön a reggeli szentmise végétől az esti szentmise kezdetéig. Használjuk ki ezt a lehetőséget az elcsendesedésre, Krisztussal való együttlétre. Kérjük a testvéreket, hogy iratkozzanak fel a kitett lapra, hogy biztosítva legyen az Eucharisztia őrzése.
 4. Plébániai imaszándék: hitoktatóinkért.

 

 1. A hét ünnepei:
 • Június 1. (kedd) – Szent Jusztínusz vértanú – E
 • Június 3. (csütörtök) – Lwanga Szent Károly és társai, vértanúk – E

Hirdetések

URUNK MENNYBEMENETELE

Május 16.

 

 1. Májusban minden este a szentmise után litániát imádkozunk.
 2. Szentlélek váró imádságra hívjuk a kedves testvéreket jövő szombaton, május 22-én az esti szentmisét követően. A virrasztás kb. 22 óráig fog tartani. Az imádságot a Ferences Szegénygondozó nővérek vezetik.
 3. Az idén is lesz pünkösdi férfizarándoklat május 22-én és 23-án, amelyre szeretettel hívunk mindenkit. Indulás szombaton 6 órakor a templomból. A zarándokszállás az előző évekhez hasonlóan a rendelkezésünkre áll, illetve lehet sátorozni is. A zarándokszállást csak azok vehetik igénybe, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. A részvételi díj (közös költség) 1.000 Ft, a szentkúti szállás 2.000 Ft/fő ágynemű és lepedő nélkül, a sátorhely ára pedig 1.500 Ft/sátor. Aki ott éjszakázik, hozzon magával hálózsákot! Mégis lesz meleg vacsora, melynek ára 600 Ft. A közös költség a vacsora árát nem tartalmazza! Akik a zarándoklaton szeretnének részt venni, azok iratkozzanak fel a sekrestyében! Jelentkezési határidő május 16.
 1. Elsőáldozás lesz templomunkban június 20-án, vasárnap a 10 órás szentmisében. Imádkozzunk az elsőáldozókért és családjaikért!

 

 1. Plébániai imaszándék: a szentkúti zarándokokért.

 

 1. A hét ünnepei:
 • Május 17. (hétfő) – Baylon Szt. Paszkál szerzetes – ferences emléknap
 • Május 18. (kedd) – Cantalicei Szt. Félix szerzetes – ferences emléknap
 • Május 20. (csütörtök) – Sienai Szt. Bernardin áldozópap – ferences ünnep