Hirdetés, Évközi11. vasárnap

 1. Elsőáldozás lesz templomunkban június 20-án, jövő vasárnap a 10 órás szentmisében. Kérjük a testvéreket, hogy ezen a szentmisén csak az elsőáldozók családtagjai vegyenek részt! Június 19-én, szombaton az elsőáldozásra készülő gyerekek és szüleik szentgyónása lesz. Imádkozzunk az elsőáldozókért és családjaikért!
 2. Július 1-től július 31-ig hétköznaponként csak esti szentmisét tartunk.
 3. A plébániai iroda a nyári időszakban ügyeleti rendszerben működik majd.
 4. Plébániai imaszándék: az elsőáldozókért és családjaikért!
 5. A hét ünnepei:
 • Június 15. (kedd) – Árpád-házi Boldog Jolán szerzetesnő – ferences emléknap

 

 1. Jövő vasárnap Krisztus Szent Testének és Vérének ünnepe, Úrnapja a 10 órás szentmise végén körmenetet tartunk.
 2. Elsőáldozás lesz templomunkban június 20-án, vasárnap a 10 órás szentmisében. Kérjük a testvéreket, hogy ezen a szentmisén csak az elsőáldozók családtagjai vegyenek részt! Június 19-én, szombaton az elsőáldozásra készülő gyerekek és szüleik szentgyónása lesz. Imádkozzunk az elsőáldozókért és családjaikért!
 3. Egész napos szentségimádást tartunk templomunkban június 3-án, csütörtökön a reggeli szentmise végétől az esti szentmise kezdetéig. Használjuk ki ezt a lehetőséget az elcsendesedésre, Krisztussal való együttlétre. Kérjük a testvéreket, hogy iratkozzanak fel a kitett lapra, hogy biztosítva legyen az Eucharisztia őrzése.
 4. Plébániai imaszándék: hitoktatóinkért.

 

 1. A hét ünnepei:
 • Június 1. (kedd) – Szent Jusztínusz vértanú – E
 • Június 3. (csütörtök) – Lwanga Szent Károly és társai, vértanúk – E

Hirdetések

URUNK MENNYBEMENETELE

Május 16.

 

 1. Májusban minden este a szentmise után litániát imádkozunk.
 2. Szentlélek váró imádságra hívjuk a kedves testvéreket jövő szombaton, május 22-én az esti szentmisét követően. A virrasztás kb. 22 óráig fog tartani. Az imádságot a Ferences Szegénygondozó nővérek vezetik.
 3. Az idén is lesz pünkösdi férfizarándoklat május 22-én és 23-án, amelyre szeretettel hívunk mindenkit. Indulás szombaton 6 órakor a templomból. A zarándokszállás az előző évekhez hasonlóan a rendelkezésünkre áll, illetve lehet sátorozni is. A zarándokszállást csak azok vehetik igénybe, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. A részvételi díj (közös költség) 1.000 Ft, a szentkúti szállás 2.000 Ft/fő ágynemű és lepedő nélkül, a sátorhely ára pedig 1.500 Ft/sátor. Aki ott éjszakázik, hozzon magával hálózsákot! Mégis lesz meleg vacsora, melynek ára 600 Ft. A közös költség a vacsora árát nem tartalmazza! Akik a zarándoklaton szeretnének részt venni, azok iratkozzanak fel a sekrestyében! Jelentkezési határidő május 16.
 1. Elsőáldozás lesz templomunkban június 20-án, vasárnap a 10 órás szentmisében. Imádkozzunk az elsőáldozókért és családjaikért!

 

 1. Plébániai imaszándék: a szentkúti zarándokokért.

 

 1. A hét ünnepei:
 • Május 17. (hétfő) – Baylon Szt. Paszkál szerzetes – ferences emléknap
 • Május 18. (kedd) – Cantalicei Szt. Félix szerzetes – ferences emléknap
 • Május 20. (csütörtök) – Sienai Szt. Bernardin áldozópap – ferences ünnep

 1. Májusban minden este a szentmise után litániát imádkozunk.
 2. Az idén is lesz pünkösdi férfizarándoklat május 22-én és 23-án, amelyre szeretettel hívunk mindenkit. Indulás szombaton 6 órakor a templomból. A zarándokszállás az előző évekhez hasonlóan a rendelkezésünkre áll, illetve lehet sátorozni is. A zarándokszállást csak azok vehetik igénybe, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. A részvételi díj 1.000 Ft, a szentkúti szállás 2.000 Ft/fő ágynemű és lepedő nélkül, a sátorhely ára     pedig 1.500 Ft/sátor. Aki ott éjszakázik, hozzon magával hálózsákot! Az idei évben meleg vacsorát a zarándokok számára nem tudunk biztosítani! Akik a zarándoklaton szeretnének részt venni, azok iratkozzanak fel a sekrestyében! Jelentkezési határidő május 16.
 3. Véradás lesz az Egészségügyi Centrumban május 12-én szerdán 10 és 13 óra között és május 13-án csütörtökön 14 és 18 óra között. Kérjük, aki teheti, ilyen módon is gyakorolja a felebaráti szeretetet és segítséget!

Plébániai imaszándék: a katolikus iskola végzős diákjaiért.

A hét ünnepei:

 • Május 12. (szerda) – Szt. Leopold Mandić áldozópap – ferences emléknap

Húsvét 5. vasárnapja

Május 2.

 1. Első pénteken a szentmisék előtt lesz gyóntatás.
 2. Májusban minden este a szentmise után litániát imádkozunk.
 3. Egész napos szentségimádást tartunk templomunkban május 6-án, csütörtökön a reggeli szentmise végétől az esti szentmise kezdetéig. Használjuk ki ezt a lehetőséget az elcsendesedésre, Krisztussal való együttlétre. Kérjük a testvéreket, hogy iratkozzanak fel a kitett lapra, hogy biztosítva legyen az Eucharisztia őrzése.
 4. Múlt héten a ferences növendékképzés támogatására gyűjtöttünk, amelynek összege 183.400 Ft volt. Köszönjük a testvérek nagylelkű adományait!
 5. Az idén is lesz pünkösdi férfizarándoklat május 22-én és 23-án, amelyre szeretettel hívunk mindenkit. Indulás szombaton 6 órakor a templomból. A zarándokszállás az előző évekhez hasonlóan a rendelkezésünkre áll, illetve lehet sátorozni is. A zarándokszállást csak azok vehetik igénybe, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Akik a zarándoklaton szeretnének részt venni, azok iratkozzanak fel a sekrestyében! Jelentkezési határidő május 16.
 6. Plébániai imaszándék: édesanyákért
 7. A hét ünnepei:
 • Május 3. (hétfő) – Szt. Fülöp és Szt. Jakab apostolok – ünnep

Az ÚR az én pásztorom, nem szűkölködöm. 

Füves legelőkön terelget, csendes vizekhez vezet engem. 

Lelkemet felüdíti, igaz ösvényen vezet az ő nevéért. 

Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy:

vessződ és botod megvigasztal engem. 

Asztalt terítesz nekem ellenségeim szeme láttára.

Megkened fejemet olajjal, csordultig van poharam. 

Bizony, jóságod és szereteted kísér életem minden napján,

és az ÚR házában lakom egész életemben.

(Zsolt 23)

Húsvét 4. vasárnapja

Április 25.

 

 1. A mai perselyadományokat a ferences növendékképzés támogatására továbbítjuk. Köszönjük a testvérek nagylelkű adományait!
 2. A szombat esti és vasárnapi szentmisék előtt gyónásra van lehetőség.
 3. Májusban minden este a szentmise után litániát imádkozunk.
 4. Egész napos szentségimádást tartunk templomunkban május 6-án, csütörtökön a reggeli szentmise végétől az esti szentmise kezdetéig. Használjuk ki ezt a lehetőséget az elcsendesedésre, Krisztussal való együttlétre. Kérjük a testvéreket, hogy iratkozzanak fel a kitett lapra, hogy biztosítva legyen az Eucharisztia őrzése.
 5. Plébániai imaszándék: a járvány áldozataiért, beteg testvéreinkért és az egészségügyi dolgozókért.

 

 1. A hét ünnepei:
 • Április 29. (csütörtök) – Sienai Szent Katalin szűz és egyháztanító, Európa társvédőszentje – ünnep

Húsvét 3. vasárnapja

Április 18.

 

 1. Jövő vasárnap, a hivatások világnapján papi és szerzetesi hivatásokért imádkozunk,és a ferences növendékképzés támogatására gyűjtünk a szentmiséken.

Provinciánkban az alapképzésben (jelöltség, noviciátus, egyszerű fogadalmas időszak, készület a szentelésre) jelenleg 11 növendék vesz részt. Többségük teológiát tanul, többen tanárképzésben is részesülnek. Nevelésük és képzésük közös érdekünk, hisz ők lesznek azok, akik később templomainkban, iskoláinkban és más intézményeinkben szolgálni fogják a híveket, diákokat, rászorulókat. Köszönjük a testvérek nagylelkű adományait, amellyel támogatják növendékeink képzését, valamint a hivatásokért mondott fohászokat.

 1. Szintén a jövő vasárnap imádkozunk majd a jó termésért.
 2. Az esti szentmisék a nyári időszakban is 18 órakor kezdődnek.
 3. A szombat esti és vasárnapi szentmisék előtt gyónásra is van lehetőség.
 4. Gitáros szentmise lesz április 24-én, szombaton este 18 órakor.

 

 1. Plébániai imaszándék: a járvány áldozataiért, beteg testvéreinkért és az egészségügyi dolgozókért.

 

 1. A hét ünnepei:
 • Április 21. (szerda) – Szent Anzelm püspök – emléknap
 • Április 23. (péntek) – Szent Adalbert püspök és vértanú – emléknap
 • Április 24. (szombat) – Sigmaringeni Szent Fidél áldozópap és vértanú – emléknap

Figyelembe véve a járványhelyzetet és ezzel összefüggésben az állami rendelkezések változását, összhangban más egyházmegyékkel, különösen a szomszédos Esztergom-Budapesti Főegyházmegyével és az Egri Főegyházmegyével a Váci Egyházmegyére a következő rendelkezéseket hozom:

2021. április 17., szombattól ismét a nép részvételével végezhetjük a szentmiséket.

Továbbra is kötelező a maszkviselés, a kézbe áldoztatás, a kézfertőtlenítő használata és a távolságtartás.

Az MKPK március 5-ei egyhangú határozata (521/2021) szerint a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alóli felmentés további intézkedésig érvényben marad.

Templomainkon kívül, plébániáinkon és az oktatási, szociális, egészségügyi és más intézményeinkben továbbra is mindenben kövessük az állami előírásokat. A hatóságokkal mindenben működjünk együtt, és legyünk figyelemmel az általuk kiadott általános irányelvekre.

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki a koronavírus-betegség bármilyen tünetét észleli magán vagy családján, az maradjon távol a liturgikus közösségtől.

Vác, 2021. április 9.

Marton Zsolt

váci püspök